بررسی اثر عصاره برگ زیتون بر خواص فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه زئین ذرت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 313-324 PDF (662.81 K) | ||
| Authors | ||
| بهاره موسوی; حبیب اله میرزایی* ; محبوبه کشیری; امان محمد ضیائی فر | ||
| دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| یکی از مهمترین نگرانیهای جهان امروز، حجم قابل توجهی از تجمع زبالههای مربوط به پلیمرهای سنتزی مورد استفاده در بستهبندی موادغذایی میباشند. بنابراین فیلمهای خوراکی زیستتخریبپذیر بهترین جایگزین برای پلاستیکها و پلیمرهای سنتزی هستند. به همینمنظور در این پژوهش، فیلمهای زیستتخریبپذیر زئین ذرت حاوی عصاره برگ زیتون در دو سطح غلظتی 10 و 15 درصد (وزنی/ وزنی)، تولید و خواص فیزیکی، مکانیکی، رنگسنجی و ریزساختار بررسی گردید. نتایج آماری نشان داد که اثر تیمار بر خواص فیزیکی، مکانیکی و رنگسنجی معنیدار (p<0.05) بود. نتایج نشان داد با افزودن عصاره 15درصد مقادیر ضخامت و جذب رطوبت نسبت به نمونه شاهد افزایش داشت. همچنین با افزایش درصد عصاره برگ زیتون کاهش قابل توجهی در حلالیت و نفوذپذیری بخار آب در هر سه رطوبت نسبی (33، 50 و 75 درصد) نسبت به نمونه شاهد مشاهده گردید. بهطورکلی، از نتایج این تحقیق میتوان دریافت که ترکیب کردن عصاره برگ زیتون به پلیمر زئین سبب بهبود برخی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی میگردد. | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی زئین ذرت; عصاره برگ زیتون; خواص فیزیکی و خواص مکانیکی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 195 PDF Download: 141 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,898 |