ارزیابی تأثیر پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیکاسید و عصاره آویشن بر ماندگاری پسته تازه در طی نگهداری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 297-312 PDF (709.19 K) | ||
| Authors | ||
| زرین صالحی فتح آبادی1; یحیی مقصودلو* 2; حمیدرضا اخوان3; علی مویدی4; سپیده خراسانی5 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد | ||
| 2استاد عضو هیئت علمی | ||
| 3استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذایی | ||
| 5استادیار بخش علوم و مهندسی صنایع غذایی | ||
| Abstract | ||
| هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئهورا (50 و 100 درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (0 و 2 میلی مولار) و عصاره آویشن (0، 1/0 و 5/0 درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونههای دارای پوشش ژل آلوئهورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفههای رنگی و امتیاز در آزمونهای سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنیداری با شاهد اختلاف داشتند (05/0>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئهورا با غلظت 50 درصد (a) نیز به عنوان نامطلوبترین پوششها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئهورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید. | ||
| Keywords | ||
| آسپرژیلوس فلاووس; آلوئه ورا; پسته تازه; سالیسیلیک اسید; عصاره آویشن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 152 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,899 |