بررسی تغییرات کمی و کیفی ترکیب اسیدهای چرب کنسرو فسنجان در طی فرایند و زمان ماندگاری | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 22, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 273-283 PDF (661.15 K) | ||
| Authors | ||
| مریم قائد1; مریم قراچورلو* 2; بابک غیاثی طرزی2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| سابقه و هدف: امروزه تغییرات زیاد در نحوه زندگی و کمبود فرصت برای آماده سازی غذا، نیاز به غذاهای آماده و نیمه آماده را افزایش داده است. هدف این تحقیق بررسی تغییرات کمی و کیفی ترکیب اسیدهای چرب کنسروفسنجان در طی فرایند و زمان ماندگاری و همچنین بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی این کنسرو و روغن استخراج شده از آن در طی فرآیند کنسروسازی و طول دوره نگهداری آن بود. مواد و روش ها: برای بررسی اثر حرارت و زمان ماندگاری بر کنسرو فسنجان، نمونه های تولیدی طی فرایند و همچنین کنسروها پس از مدت زمان ماندگاری 23، 45، 68 روز در دمای 55 درجه سانتی گراد که به ترتیب معادل 6 ، 12 و 18 ماه در دمای 25 درجه سانتی گراد (دمای مرجع) بود مورد آزمایش قرار گرفت. تاثیر فرآیند و طول دوره نگهداری بر ترکیب شیمیایی و کیفیت کنسرو فسنجان و روغن استخراج شده از آن بررسی شد. یافته ها: پس از سترونسازی کنسرو فسنجان میزان اسیدیته، پراکسید، رطوبت و تیرگی کنسرو افزایش و میزان ترکیبات فنولی و ویتامین A کاهش یافت اما اختلاف معنیداری ناشی از محصولات ثانویه فساد چربی و pH مشاهده نشد) 05/0(p>. همچنین در طول مدت نگهداری نمونهها، محصولات اولیه فساد چربی به طور معنیداری افزایش و ترکیبات فنولی کاهش یافت. سایر پارامترهای کیفی چربی اختلاف معنیداری را نشان ندادند) 05/0(p>. طی فرآیند سترونسازی با کاهش اسیدهای چرب امگا-3 ، نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 افزایش یافت. نتیجه گیری: بهترین تاریخ مصرف کنسرو فسنجان بر اساس پارامترهای مورد بررسی قبل از 6 ماه در دمای محیط بود. | ||
| Keywords | ||
| کنسرو فسنجان; اسیدهای چرب; کیفیت روغن; زمان نگهداری; فرآیند حرارتدهی; تسریع شده | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 186 PDF Download: 144 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,577 |
| PDF Download | 15,979,890 |