اندازهگیری کمی رنگهای مصنوعی مجاز خوراکی در موادغذایی: افزایش سلامت و ایمنی غذا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 173-188 PDF (499.87 K) | ||
| Authors | ||
| کامبیز حسن زاده1; اعظم کرانی* 2 | ||
| 1مرکز تحقیقات علوم سلولی و مولکولی، پژوهشکده توسعه سلامت،دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران | ||
| 2آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران | ||
| Abstract | ||
| رنگها از جمله افزودنیهای غذایی هستند که که به طور مستقیم بر سلامت و ایمنی غذا تاثیر گذار میباشند. با توجه به افزایش روز افزون استفاده از رنگهای مصنوعی در صنایع غذایی، از طرفی زیانبار بودن مصرف بیش از حد این ترکیبات، به منظور افزایش سلامت و ایمنی غذایی در سطح جامعه، در این تحقیق سعی شده است که با استفاده از ساده ترین تجهیزات آزمایشگاهی، روشی معتبر جهت اندازه گیری کمی رنگ های مصنوعی در موادغذایی ارائه شود. نمونه فرآورده یخی به علت بافت ساده ای که دارد، به عنوان نمونه حقیقی انتخاب شد. در این مطالعه سعی شد که کلیه رنگ های مصنوعی مجاز برای استفاده در موادغذایی شامل رنگ های زرد ، رنگ های قرمز ، رنگ های آبی و مخلوط کلیه این رنگ ها به طور همزمان و به صورت قرمز - زرد، قرمز – آبی و آبی – زرد، طی یک تزریق در نمونه فرآورده یخی شناسایی و به صورت کمی اندازه گیری شود. کلیه پارامترهای اعتباربخشی روش معرفی شده، برای هریک از رنگ ها محاسبه و با استانداردهای بین المللی مربوطه مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از پارامترهای اعتباربخشی، دارای تطابق بسیار خوبی با مقادیر استاندارد بین المللی هستند که تایید کننده قابلیت روش به عنوان یک روش معتبر آزمایشگاهی نه تنها برای تشخیص کیفی بلکه اندازه گیری کمی رنگ های مصنوعی مجاز در موادغذایی است. | ||
| Keywords | ||
| ایمنی و سلامت غذایی; اندازهگیری کمی; رنگهای مصنوعی مجاز خوراکی; فرآوردههای یخی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 172 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,576 |
| PDF Download | 15,979,890 |