مقایسه تاثیر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر کنترل پوسیدگی، خواص کیفی و برخی فلاونوئیدهای میوه پرتقال تامسون ناول در انبار سرد | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 133-147 PDF (694.25 K) | ||
| Authors | ||
| مازیار فقیه نصیری* 1; رضا امیدبیگی2; سیدمحمد فخر طباطبایی3; کاظم ارزانی2; رسول زارع4 | ||
| 1مربی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران | ||
| 2استاد، گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
| 3استاد، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران | ||
| 4استاد، مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | ||
| Abstract | ||
| پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی یکی از دلایل اصلی فساد پرتقال تامسون میباشد و میتواند تبدیل به یک عامل محدود کننده در انبارمانی میوهها گردد.هدف این مطالعه بررسی تاثیر تیمارهای واکس، آب گرم، کلرید کلسیم و تیمار قارچکش تجاری تکتو60 بر پوسیدگی، از طریق القای بیوسنتز ترکیبات فلاونوئیدی و درنتیجه حفظ کیفیت پساز برداشت میوه های پرتقال تامسون ناول (سالم، زخم شده و آلوده شده با قارچ پنیسیلیوم) بود. میوه ها به مدت سه ماه در انبار سرد با دمای 5 تا 7 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حدود 75 تا 90 درصد نگهداری شد. کاهش وزن در میوههای واکس خورده کمتر از سایر تیمارها بود. میوههای زخمشده و آلودهسازی شده شانس زیادی برای بقا نداشتند، تنها تیمارهای تکتو60 و آبگرم توانستند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را بهطور معنیداری کاهش دهند. در مقابل هیچیک از تیمارها درکنترل پوسیدگی میوه های بدون زخم اختلاف نداشتند. میزان فنل کل پوست و گوشت میوه در دوره انبارداری کاهش یافت. مقدار هسپریدین پوست نیز در تیمار واکس بریتکس 1050 میکروگرم بر گرم عصاره بود. بیشترین مقدار اسکوپارون پوست و گوشت میوه بهترتیب در تیمار آب داغ (9/100 میکروگرم بر گرم عصاره) و تیمار کلسیم+زخم (71/64 میکروگرم بر گرم عصاره) بود. کاربرد تیمارهای تکتو 60 و آب گرم می تواند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را کاهش دهد. تیمارها در کنترل پوسیدگی میوههای بدون زخم تفاوتی نداشتند که این موضوع اهمیت جلوگیری از آسیب مکانیکی به میوه در مرحله قبل از برداشت و زمان جابجایی را نشان میدهد. | ||
| Keywords | ||
| اسکوپارون; سردخانه; مرکبات; پوسیدگی میوه; هسپریدین | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 167 PDF Download: 111 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,368 |
| PDF Download | 15,979,679 |