بررسی و بهینه سازی استخراج ترکیبات فنولی از دانه آفتابگردان آجیلی و مقایسه فعالیت آنتیاکسیدانی آن با آنتی-اکسیدان سنتزی در پایداری اکسیداتیو روغن آفتابگردان | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 47-61 PDF (673.6 K) | ||
| Authors | ||
| لاله مهریار* 1; مریم اسکندرخانی2 | ||
| 1دکتری تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه-دستیار پسادکتری صنعتی در شرکت پاکدیس ارومیه | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد مؤسسه آموزش عالی صبا | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه محتوای فنول کل، فلاوونوئیدی کل و فعالیت ضداکسایشی دانه آفتابگردان آجیلی چربیگیری شده مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضداکسایشی با استفاده از ظرفیت جمعآوری رادیکال دی فنیل پیکریل هیدرازین تعیین گردید. نتایج مطالعه نشان داد که میزان استخراج ترکیبات فنولی، فلاوونوئیدی و ظرفیت جمع آوری رادیکال آزاد وابسته به نوع حلال، دما و زمان عصارهگیری میباشد. به طوری که محتوای فنول کل استخراجی و فعالیت ضداکسایشی عصاره استخراجی دانه آفتابگردان در شرایط دمایی و زمانی بالا (80 درجه سانتیگراد، 2 ساعت) توسط حلال متانول بیشتر (mg/g 026/152 و 760/97 %) و محتوای فلاوونوئیدی کل (mg/g 5/21) در همان شرایط دمایی و زمانی توسط حلال استون بیشتر بوده است. بر طبق آزمایشات انجام شده، رابطهی مستقیمی بین میزان ترکیبات فنولی و درصد مهار رادیکالی و رابطه عکس با میزان ترکیبات فلاوونوئیدی وجود دارد. نتایج نشان داد که عصارهگیری توسط حلال متانول در دمای80 و زمان 2 ساعت استخراج ترکیبات فنولی بالاتری داشت بنابراین درصدی از این عصاره را بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی، با نمونهای ازآنتیاکسیدان سنتزی BHA در روغن آفتابگردان مورد مطالعه قرار گرفت. که نتایج وجود خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دانه آفتابگردان و حتی برابری نمونه حاوی 1/0 % عصاره با نمونه % 01/0BHA را بیان میکند . | ||
| Keywords | ||
| دانه آفتابگردان; محتوای فنول کل; فعالیت آنتی اکسیدانی; محتوای فلاوونوئید کل; BHA | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 209 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,579 |
| PDF Download | 15,979,891 |