اثر ضد میکروبی عصاره کاردین (Biarum bovei) بر اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس: مطالعه در محیط in vitro و همبرگر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 16, Issue 86, 1398, Pages 1-13 PDF (372.88 K) | ||
| Authors | ||
| رضا فرهمندفر* 1; عارفه کردجزی2 | ||
| 1استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران | ||
| 2کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر، ایران | ||
| Abstract | ||
| بررسی اثرات ضد میکروبی عصارهها و اسانسهای گیاهی در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. در این پژوهش اثر ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی کاردین (Biarum bovei) در محیط کشت آزمایشگاهی و محیط غذایی همبرگر بر باکتریهای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. در ابتدا، غلظتهای مختلف عصاره هیدروالکلی کاردین تهیه و اثر ضد باکتریایی عصاره با استفاده از روش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، انتشار در آگار (دیسک و چاهک) و منحنی زمان-کشندگی ارزیابی شد. فعالیت ضد میکروبی عصاره در برابر اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروارگانیسمها در طی دوره نگهداری همبرگر در دمای 12- درجه سانتیگراد در طی انبارداری (0، 15، 30 و 45 روز) مورد مطالعه قرار گرفت. MIC عصاره برای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب معادل 25 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر و MBC به ترتیب معادل 50 و 50 میلی گرم بر میلی لیتر بود. در روش انتشار در آگار، با افزایش غلظت عصاره، قطر هالههای عدم رشد افزایش یافت. در منحنی زمان- کشندگی، با افزایش غلظت عصاره، تعداد باکتریها روند نزولی به خود گرفت. پس از تیمار نمونههای همبرگر با غلظتهای مختلف عصاره، مشخص شد که با افزایش غلظت عصاره و زمان انبارداری اثر ضد میکروبی آن افزایش مییابد. لذا میتوان نتیجه گرفت که به منظور بهبود ماندگاری، عصاره هیدروالکلی کاردین به عنوان یک ماده ضد میکروبی طبیعی میتواند جایگزین مواد مصنوعی گردد. | ||
| Keywords | ||
| استافیلوکوکوس اورئوس; اشریشیا کلی; فعالیت ضد میکروبی; کاردین; همبرگر | ||
|
Statistics Article View: 123 PDF Download: 131 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,579 |
| PDF Download | 15,979,891 |