تعیین باقیمانده سم فلووالینات در عسل منطقه دماوند | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 39, Volume 15, Issue 85, 1397, Pages 459-466 PDF (358.93 K) | ||
| Authors | ||
| سیده معصومه هاشمی نیا* 1; منیژه جمشیدی2; یحیی استادی3 | ||
| 1گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران. | ||
| 2استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
| 3دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی و کارشناس ارشد پژوهش آزمایشگاه تخصصی حشره شناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. | ||
| Abstract | ||
| چکیده عسل یک محلول فوق اشباع قندی بوده که فروکتوز و گلوکز مواد اصلی تشکیل دهنده آن میباشند. همچنین از مواد معدنی، پروتئینها، اسیدهای آمینه آزاد، آنزیمها و ویتامینها تشکیل شدهاست. دامنه گستردهای از ترکیبات جزئی نیز در عسل وجود دارد که بسیاری از آنها از خواص آنتی اکسیدانی برخوردارند. این ترکیبات شامل اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها، برخی آنزیمها (گلوکز اکسیداز، کاتالاز) و اسیدهای آمینه هستند. فلووالینات یک حشره کش و کنه کشی از گروه پایروتیروئیدها بوده که در کندوهای زنبور عسل، فضای سبز، گلخانهها و جهت ضدعفونی قلمهها مورد استفاده قرار میگیرد. در تحقیق حاضر میزان باقیمانده سم فلووالینات در عسلهای تولید شده در منطقه دماوند، با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان داخلی و ایجاد زمینهای مناسب برای کنترل کیفی این محصول مورد اندازهگیری قرار گرفت. نمونههای عسل مورد استفاده در این پژوهش از مناطق ششگانه آئیینه ورزان، آرو، هویر، مشا، دریاچه تار و دماوند و در ماههای خرداد و شهریور تهیه گردیدند. در ادامه فرآیند جداسازی و تشخیص سم با دستگاه GC-MASS انجام پذیرفت. طبق نتایج، باقیمانده سم در خرداد ماه، در تمام نمونهها بیشتر از نمونههای برداشت شده در ماه شهریور بود. در همین راستا بیشترین مقدار باقیمانده سم در ماه خرداد و در منطقه آیینه ورزان (ppm077/0) و کمترین مقدار آن در ماه شهریور و در منطقه مشا با مقدار (ppm021/0) اندازهگیری شد. | ||
| Keywords | ||
| باقیمانده سم; عسل; فلووالینات; دماوند | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 178 PDF Download: 117 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,576 |
| PDF Download | 15,979,889 |