بررسی تأثیر شرایط انبارمانی آرد حاصل از ارقام دیم و آبی گندم بر خصوصیات کیفی و نانوایی آرد طی فرآیند رسیدن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 31, Volume 15, Issue 85, 1397, Pages 369-378 PDF (672.53 K) | ||
| Authors | ||
| کتایون فاتح نیکو1; فریبا نقی پور* 2; علیرضا فرجی3 | ||
| 1فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده علوم و فنآوریهای نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | ||
| 2مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
| 3استاد گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنآوریهای نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، صندوق پستی: 6466-19395 | ||
| Abstract | ||
| آرد گندم در طول مدت نگهداری، ممکن است دستخوش تغییراتی گردد. تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در پروتئینها موجب رسیدن گلوتن آرد و بهبود کیفیت آرد میگردد در حالیکه تغییرات بیوشیمیایی ایجاد شده در چربیها موجب افزایش اسیدیته آرد و در نتیجه فساد آن میشود. از اینرو کنترل شرایط و همچنین مدت زمان نگهداری آرد نقش تعیینکنندهای در کیفیت آرد تولیدی دارد. لذا در پژوهش حاضر تأثیر مدت زمان نگهداری آرد گندم حاصل از دو رقم آبی چمران و دیم سرداری، طی 15، 30 و 45 روز و در دماهای 25، 30 و 35 درجه سانتیگراد بر خصوصیات کیفی و نانوایی آرد در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل سه عامله مورد مطالعه قرار گرفت (05/0≥P). نتایج نشان داد که با افزایش دما و مدت زمان نگهداری میزان pH و اسیدیته نمونههای آرد تولیدی بهترتیب کاهش و افزایش یافت. این در حالی بود که در میزان پروتئین نمونهها تغییر قابل ملاحظهای مشاهده نگردید (05/0≥P). از سوی دیگر در نمونه نگهداری شده در دمای 30 درجه سانتیگراد طی 30 روز برای رقم چمران و 45 روز در همین دما برای رقم سرداری، بیشترین میزان گلوتن مرطوب و حجم رسوب زلنی مشاهده گردید. این امر نشان دهنده تأثیر معنیدار فرآیند رسیدن بر بهبود خصوصیات نانوایی آرد گندم میباشد که میتوان با کنترل عواملی سادهای نظیر دما و مدت زمان نگهداری، آرد با خصوصیات مطلوبتری در اختیار نانواییها و واحدهای صنعتی قرار داد. | ||
| Keywords | ||
| خصوصیات کیفی; شرایط نگهداری; مرحله رسیدن آرد; واریته گندم; ویژگیهای نانوایی | ||
|
Statistics Article View: 165 PDF Download: 86 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,900 |