بررسی اثر دمای خشک کن، تیمار حرارتی و غلظت محلول صمغ ورودی به خشک کن بر خواص عملکردی صمغ فارسی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 15, Issue 85, 1397, Pages 233-244 PDF (572.41 K) | ||
| Authors | ||
| جواد امینی راستابی* 1; علی نصیرپور2 | ||
| 1دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 2استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش اثر تیمار حراتی، دمای خشک کن و غلظت محلول صمغ ورودی به خشک کن بر خواص عملکردی صمغ فارسی موردبررسی قرار گرفت. به همین منظور ابتدا محلول هایی با غلظت های 3، 3/5، 4 و 5 درصد از صمغ فارسی تهیه شد. این محلول ها در ابتدا به مدت 1 دقیقه تحت تأثیر تیمارهای حرارتی 65، 75 و 85 درجه سلسیوس قرار گرفتند. سپس با استفاده از خشک کن پاششی در دماهای 120، 150، 165 و 180 درجه سلسیوس خشک شدند. ویسکوزیته بهشدت وابسته به دمای خشک کن و شدت تیمار حرارتی بود بهگونهای که با افزایش دمای خشک کن و تیمار حرارتی ویسکوزیته بهصورت خطی کاهش یافت. هیچکدام از عوامل تیمار حرارتی، دمای خشککن و غلظت محلول صمغ ورودی به خشک کن در سطح P کمتر از 0/05 تأثیر معنیداری بر ظرفیت جذب آب صمغ فارسی نداشتند؛ اما با افزایش دمای خشککن و افزایش دمای تیمار حرارتی حلالیت افزایش یافت. با کاهش دمای خشک کن قابلیت امولسیون کنندگی و پایداری امولسیون صمغ فارسی بهبود یافت اما تیمار حرارتی تأثیر معنیداری بر خواص امولسیفایری صمغ فارسی نداشت. نتایج همچنین نشان داد که در سطح P کمتر از 0/05 غلظت محلول صمغ ورودی به خشک کن تأثیر معنیداری بر هیچ کدام از فاکتورهای موردبررسی ندارد. | ||
| Keywords | ||
| صمغ فارسی; تیمار حرارتی; غلظت صمغ ورودی به خشککن; دمای خشک کن; خواص عملکردی | ||
|
Statistics Article View: 194 PDF Download: 128 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,365 |
| PDF Download | 15,979,674 |