تاثیر زمانهای مختلف خنککردن اولیه بر ترکیبات زیستی فعال و کیفیت میوه پسته تر طی انبار سردمانی در دمای سرد | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 37, Volume 15, Issue 84, 1397, Pages 457-468 PDF (1.49 M) | ||
| Authors | ||
| حدیث شهابی رابری1; سیدحسین میردهقان* 2; فاطمه ناظوری3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان | ||
| 2استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان | ||
| 3استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان | ||
| Abstract | ||
| در چند دهه اخیر تقاضا برای مصرف تازهخوری محصولات باغبانی افزایشیافته است. پسته تر حاوی ترکیبات زیست فعال با ویژگی ضد اکسیداسیونی است که اهمیت ویژهای دارد. بنابراین حفظ کیفیت پستهتر بعد از برداشت نقش مهمی در افزایش ارزش اقتصادی این محصول دارد. به منظور ارزیابی ویژگی-های کیفی پستهتر ، پسته رقم احمدآقایی پس از برداشت با تاخیر 4، 16، 28 و 40 ساعت در انبار با دمای 1±3 و رطوبت نسبی 5±85 قرار گرفتند که به عنوان فاکتور اول در نظر گرفته شد و فاکتور دوم زمانهای مختلف ارزیابی طی انبار (35 و 55 روز) در نظر گرفته شد. سفتی میوه، رطوبت پوستنرم و رطوبت میوه، شاخصهای رنگ پوستنرم، پوست استخوانی، ترکیبات فنلی پوستنرم و مغز میوه، آنتوسیانین، ویژگی ضداکسیداسیونی و فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش نتایج نشان داد که خنککردن با تأخیر تأثیر معنیداری بر رطوبت پوستنرم و رطوبت میوه، شاخصهای رنگ پوستنرم، شاخص درخشندگی پوست استخوانی، آنتوسیانین، مقدار ترکیبات فنلی پوستنرم و مغز میوه و ویژگی ضداکسیداسیونی داشت و میوههایی که با 16 ساعت تأخیر خنک و در شرایط انبار قرار دادهشده بودند از کیفیت بهتری نسبت به میوههایی که با تأخیر بیشتر خنک شده بودند داشت. نتایج همچنین نشان داد که فعالیت آنزیم پلی فنلی اکسیداز در میوههایی که 16 ساعت با تأخیر خنک شده بودند در زمانهای مختلف انبارمانی بیشتر بود. لذا با توجه به نتایج این تحقیق خنک کردن با 16 ساعت تأخیر میوه پستهتر بهمنظور حفظ کیفیت میوه پستهتر طی انبارمانی توصیه میشود | ||
| Keywords | ||
| فعالیت ضد اکسیداسیونی; ترکیبات فنلی; پلیفنلاکسیداز | ||
|
Statistics Article View: 135 PDF Download: 93 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,844,701 |
| PDF Download | 16,031,517 |