بهینه یابی فرایند استخراج پروتئین لوبیا قرمز ( Phaselous vulgaris L. ) با استفاده از روش شناسی سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 15, Issue 84, 1397, Pages 287-299 PDF (1.82 M) | ||
| Authors | ||
| اسماعیل عطای صالحی* 1; عصمت خوری2; امین حسین زاده3 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| 2سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه | ||
| 3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار، ایران | ||
| Abstract | ||
| استخراج پروتئین از منابع گیاهی بدلیل ارزان و در دسترس بودن در مناطقی از دنیا که دسترسی به پروتئینهای حیوانی محدود است، بسیار حائز اهمیت میباشد. لوبیا قرمز یکی از منابع خوب پروتئینی و حاوی پروفایل مناسبی از اسیدهای آمینه است که می تواند در این زمینه استفاده شود. در این پژوهش تاثیر نسبتهای مختلف آب به آرد ( 5، 10 و 15 برابر ) و pH های مختلف ( 8، 10 و 12 ) در مرحله استخراج قلیایی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی ایزوله پروتئین لوبیا قرمز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار (P<0.05) متغیرهای مستقل بر میزان راندمان، خلوص، خصوصیات امولسیون کنندگی، جذب چربی و آب و نیز رنگ کلی ایزوله پروتئین بود. بهینه یابی فرایند نشان داد که استفاده از نسبت 15 برابر آب به آرد، و pH برابر با 8/8 سبب تولید ایزوله پروتئین از لوبیا قرمز با راندمان 76/12 درصد و درجه خلوص 95/84 درصد شد. قدرت امولسیون کنندگی ایزوله پروتئینی حاصل 5/21 درصد، میزان جذب چربی 9/2 درصد، جذب آب 2/1 درصد و تغییر رنگ کلی 26/46 در سطح مطلوبیت 700/0 بود. | ||
| Keywords | ||
| لوبیا قرمز; پروتئین; رویه سطح پاسخ; خصوصیات فیزیکوشیمیایی | ||
|
Statistics Article View: 149 PDF Download: 80 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,844,871 |
| PDF Download | 16,031,566 |