بهینه سازی تولید پپتیدهای آنتیاکسیدان توسط هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 15, Issue 84, 1397, Pages 75-88 PDF (1.22 M) | ||
| Authors | ||
| شیما کاوه1; علیرضا صادقی ماهونک* 2; محمد قربانی3; سید مهدی جعفری4; خشایار سرابندی5 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. گرگان، ایران | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3عضو هیئت علمی و معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 4دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 5دانشجوی دکترای صنایع غذایی، شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| پروتئین دانه شنبلیله غنی از لیزین و تریپتوفان است. در این پژوهش هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه شنبلیله با آنزیم پانکراتین با استفاده از روش سطح پاسخ با سطوح متغیرهای مستقل : دما 60 – 20 درجه سانتی گراد، زمان 270 – 30 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 25/3 – 25/0 درصد، انجام شد. شرایط بهینه برای رسیدن به بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و احیاء کنندگی آهن، دمای ⁰C 12/46 ، و میزان آنزیم 84/1 درصد و زمان 96/175 دقیقه به دست آمد. سپس ویژگیهای آنتی اکسیدانی تیمار بهینه در غلظتهای (mg/ml) 50 – 10 با قدرت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز نشده و ویتامین ث مقایسه شد. بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH (98/52 درصد)، مهار رادیکال هیدروکسیل (99/70 درصد)، شلاته کنندگی آهن (63/72 درصد) قدرت آنتی اکسیدانی کل (جذب 26/1 در طول موج 695 نانومتر) و احیاء کنندگی آهن(80/0 در طول موج700 نانومتر) به دست آمد. نتایج نشان دادند هیدرولیز آنزیمی به میزان قابل توجهی منجر به افزایش ویژگیهای آنتی اکسیدانی پروتئین گشته است. بنابراین پروتئین هیدرولیز شدهِی شنبلیله قابلیت کاربرد در مواد غذایی بهعنوان جایگزین آنتی اکسیدانهای سنتزی را دارد. | ||
| Keywords | ||
| هیدرولیز آنزیمی; پانکراتین; پپتید زیست فعال; بهینه سازی; شنبلیله | ||
|
Statistics Article View: 187 PDF Download: 132 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,845,065 |
| PDF Download | 16,031,689 |