خواص رئولوژیکی پایا و دینامیک امولسیونهای حاوی صمغ دانه بارهنگ استخراج شده با پیش تیمار فراصوت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 15, Issue 83, 1397, Pages 281-298 PDF (1.02 M) | ||
| Authors | ||
| رسول نیکنام1; علی ایاسه* 2; بابک قنبرزاده3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز | ||
| 2استادیار 'گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز | ||
| 3استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه خصوصیات رئولوژیکی امولسیونهای حاوی صمغ دانه بارهنگ استخراج شده با پیش تیمار فراصوت با مقادیر متفاوت (3/0، 5/0 و 1% وزنی – حجمی) مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات رئولوژیکی پایا در سه گروه اصلی شامل دادههای سرعت برشی – تنش برشی، ویسکوزیته ظاهری – سرعت برشی و تنش برشی – زمان بررسی شد. در میان مدلهای مورد استفاده جهت برازش دادههای تنش برشی – سرعت برشی، مدل هرشل بالکلی، دادههای ویسکوزیته ظاهری – سرعت برشی، مدل کارائی و برای دادههای تنش برشی – زمان، مدل تئو - بوگر با توجه به مقادیر R2 و RMSE انتخاب گردید. نتایج آزمونهای رئولوژی دینامیک شامل آزمون کرنش و فرکانس متغیر نشان داد که تمامی امولسیونها رفتار جامدگون (الاستیک) از خود نشان دادند. از رابطه کوکس – مرز برای بررسی ارتباط بین ویسکوزیته کمپلکس (η*) به عنوان تابعی از فرکانس زاویهای و ویسکوزیته ظاهری (ηa) به عنوان تابعی از سرعت برشی استفاده گردید. که نتایج حاصل نشان داد که در همه امولسیونها، مقادیر ویسکوزیته کمپلکس بیشتر از ویسکوزیته ظاهری بود و در نتیجه این نمونهها از این قانون پیروی نکردند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: صمغ دانه بارهنگ; استخراج با پیش تیمار فراصوت; امولسیون; خواص رئولوژیکی پایا; خواص رئولوژیکی دینامیک | ||
|
Statistics Article View: 141 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,071,666 |
| PDF Download | 16,137,748 |