تأثیر روش رفرکتنس ویندو بر سینتیک خشک شدن و خواص فیزیکی برشهای گوجهفرنگی و مقایسه آن با روشهای آفتابی، هوای داغ و مایکروویو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 13, Volume 15, Issue 83, 1397, Pages 145-155 PDF (445.23 K) | ||
| Author | ||
| شهین زمردی* | ||
| بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، سینتیک خشک شدن و خواص فیزیکی برشهای گوجهفرنگی خشک شده با استفاده از روش خشککردن رفرکتنس ویندو با روشهای مایکروویو، هوای داغ و روش آفتابی مقایسه شد. با توجه به نتایج حاصله، سرعت خشک شدن گوجه فرنگیها ابتدا در روش مایکروویو و متعاقب آن در روش رفراکتنس ویندو بیشتر از هوای داغ و روش آفتابی بود. در منحنیهای خشک شدن در روشهای رفرکتنس ویندو و مایکروویو، دوره خشک کردن ثابت مشاهده نشد. کمترین و بیشترین مقدار چروکیدگی به ترتیب مربوط به نمونههای خشک شده با روش رفراکتنس ویندو و هوای داغ بود. بیشترین و کمترین مقدار قابلیت جذب مجدد آب به ترتیب در نمونههای خشک شده با روش رفراکتنس ویندو و هوای داغ مشاهده شد. شاخصهای L* ، b* و a* در نمونههای خشک شده به روش رفراکتنس ویندو بطور معنی داری بیشتر و در نمونههای خشک شده با هوای داغ کمتر از سایر نمونهها بود. با توجه به ارزیابی حسی رنگ، نمونههای خشک شده با روش رفراکتنس ویندو بطور معنی داری بیشترین امتیاز رنگ و در روش مایکروویو کمترین امتیاز رنگ را کسب کردند. گرچه زمان خشک شدن برشهای گوجه فرنگی در روش مایکروویو، بسیار کوتاهتر از روش رفرکتنس ویندو بود، اما خصوصیات رنگی نمونههای تهیه شده با روش مایکروویو بطور معنیداری پایینتر از روش رفرکتنس ویندو بود. بنابراین، نتیجهگیری میشود که از روش رفرکتنس ویندو میتوان به عنوان یک جایگزین مناسب برای خشک کردن برشهای گوجه فرنگی در هوای داغ و مایکروویو استفاده نمود. | ||
| Keywords | ||
| خشک کردن آفتابی; رفراکتنس ویندو; مایکروویو; هوای داغ; گوجه فرنگی | ||
|
Statistics Article View: 84 PDF Download: 80 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 20,113,122 |
| PDF Download | 16,159,053 |