بررسی اثر پرتودهی گاما روی چروکیدگی سطحی و جذب مجدد آب طی خشک کردن قارچ دکمه ای | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 33, Volume 15, Issue 82, 1397, Pages 387-396 PDF (839.93 K) | ||
| Authors | ||
| احسان فرتاش1; محمدهادی خوش تقاضا* 2; سلیمان عباسی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 3استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| کیفیت نهایی محصول خشک شده به عنوان یکی از شاخصهای مهم در فرآیند خشک کردن باید مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق، تأثیر دز پرتودهی گاما (0، 2/1، 4/2 و 6/3 کیلوگری)، دمای خشک کردن (50، 60 و 70 درجه سلسیوس) و ضخامت برش قارچها (3 و 5 میلیمتر) روی میزان چروکیدگی سطحی و جذب مجدد آب مورد بررسی قرار گرفت. خشک کردن توسط خشککن لایه نازک بر مبنای سامانه ماشین بینایی اعمال گردید. نتایج نشان داد اثر ساده و متقابل فاکتورها روی میزان چروکیدگی سطحی و جذب مجدد آب در اکثر موارد معنیدار بود (01/0P<). با افزایش دز پرتودهی، چروکیدگی به میزان جزئی افزایش یافت و میزان باز جذب آب در نمونههای خشک شده نیز با افزایش همراه بود. همچنین، بیشترین میزان باز جذب آب برابر g/g 43/3 مربوط به دز 6/3 کیلوگری و دمای خشک کردن 60 درجه سلسیوس و در ضخامت 3 میلیمتر بود. در نهایت، با افزایش دما و کاهش ضخامت برش نمونهها، میزان چروکیدگی قارچ نیز افزایش یافت؛ به طوری که کمترین و بیشترین مقدار شاخص چروکیدگی سطحی به ترتیب 461/0 و 667/0 بود. | ||
| Keywords | ||
| پرتودهی گاما; خشک کردن; قارچ خوراکی; چروکیدگی سطحی; جذب مجدد آب | ||
|
Statistics Article View: 94 PDF Download: 54 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,088 |
| PDF Download | 15,989,335 |