بررسی بیاتی نان بدون گلوتن حاصل از آرد نخود و سیب زمینی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 15, Issue 82, 1397, Pages 261-269 PDF (509.19 K) | ||
| Authors | ||
| محمد طیبی1; محمد شاهدی2; جعفر محمدزاده میلانی* 3; مهدی کدیور2 | ||
| 1دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
| 3دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| بیماری سلیاک نوعی بیماری گوارشی است که در نتیجه مصرف گلوتن از منابع غذایی رایج در جهان مانند گندم، جو، چاودار و احتمالاً یولاف ایجاد میشود. تنها راه درمان برای بیماران سلیاکی، استفاده از رژیم غذایی بدون گلوتن میباشد. هدف از این پژوهش بررسی بیاتی نان بدون گلوتن حاصل از درصدهای مختلف آرد نخود و سیبزمینی میباشد. بیاتی نان از طریق آزمون سنجش بافت. رطوبت مغز و پوسته (پس از گذشت ٢ ، ٢٤ و ٤8 ساعت از زمان پخت) و رتروگراداسیون نشاسته توسط دستگاه آنالیز حرارتی افتراقی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آنالیز پروفایل بافت حاکی از آن بود که با کاهش درصد آرد نخود، قابلیت شکستن، سفتی، انعطافپذیری، چسبندگی، قابلیت ارتجاعی و قابلیت جویدن نمونهها نیز کاهش مییابد. نتایج آزمون رطوبت نشان داد، با افزایش مقادیر آرد سیب زمینی رطوبت مغز نان افزایش و بعد از گذشت ٤8 ساعت رطوبت مغز به طور معنیداری کاهش یافت. نتایج حاصل از آنالیز حرارتی در تیمارها کاهش میزان آنتالپی بعد از گذشت ٥ روز از زمان پخت را نشان داد اما برای نمونه شاهد افزایش یافت. | ||
| Keywords | ||
| نان فاقد گلوتن; سلیاک; آرد نخود; سیب زمینی; بیاتی | ||
|
Statistics Article View: 121 PDF Download: 82 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,091 |
| PDF Download | 15,989,340 |