خشک کردن لایه نازک ورقههای گوجهفرنگی با استفاده از خشککن تلفیقی فروسرخ-خلاء | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 11, Volume 15, Issue 82, 1397, Pages 119-127 PDF (524.23 K) | ||
| Authors | ||
| فخرالدین صالحی* 1; مهدی کاشانی نژاد2 | ||
| 1استادیار گروه مهندسی ماشینهای صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
| 2استاد دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش، سینتیک خشک شدن ورقههای نازک گوجهفرنگی در یک خشککن ترکیبی فروسرخ-خلاء بررسی شد. تأثیر توان لامپ فروسرخ در سه سطح (300، 350 و 400 وات) و فشار آون خلاء در سه سطح (6، 16 و 26 کیلوپاسکال) بر زمان خشک شدن و ضریب انتشار رطوبت در طی فرآیند خشک شدن ورقههای نازک گوجهفرنگی بررسی شد. نتایج نشانداد تأثیر توان لامپ فروسرخ و فشار بر فرآیند خشک شدن گوجهفرنگی معنیدار بود (05/0>p). با افزایش توان لامپ فروسرخ از 300 به 400 وات، زمان خشک شدن گوجهفرنگی 86/42 درصد کاهش یافت. علاوه بر این، کاهش فشار آون خلاء از 26 به 6 کیلوپاسکال باعث کاهش 0/40 درصدی زمان خشککردن شد. اثر توان حرارتی فروسرخ و فشار آون خلاء بر تغییرات ضریب انتشار مؤثر گوجهفرنگی نیز بررسی شد و نتایج به دست آمده نشانداد که با افزایش توان منبع حرارتی و کاهش فشار مقدار ضریب انتشار مؤثر افزایش یافت. ضریب انتشار مؤثر رطوبت گوجهفرنگی بین 10-10×00/5 تا 9-10×38/2 مترمربع بر ثانیه محاسبه شد. در برازش دادههای فرآیند خشککردن گوجهفرنگی مدل درجه دوم نسبت به سایر مدلها با بزرگترین مقدار ضریب تعیین (R2) و کوچکترین خطا، نتایج نزدیکتری به دادههای آزمایش را داشت. با توجه نتایج به دست آمده در این مطالعه، استفاده از این خشک کن جهت خشک کردن ورقههای گوجهفرنگی توصیه میشود. | ||
| Keywords | ||
| خشک کردن; خلاء; ضریب انتشار مؤثر; گوجهفرنگی; فروسرخ | ||
|
Statistics Article View: 137 PDF Download: 83 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,088 |
| PDF Download | 15,989,335 |