بهینه سازی خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیلم خوراکی بر پایه ی ایزوله ی پروتئین لوبیا قرمز ( Phaselous vulgaris L. ) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 4, Volume 15, Issue 82, 1397, Pages 39-50 PDF (967.74 K) | ||
| Authors | ||
| الهام مهدیان* 1; عصمت خوری2; امین حسین زاده3 | ||
| 1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان | ||
| 2دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان | ||
| 3دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
| Abstract | ||
| ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مواد بسته بندی یکی از مهمترین شاخصهای صنعت بسته بندی و فیلمهای خوراکی می باشد. در این پژوهش ویژگیهای فیزیکوشیمیایی فیلم مرکب از ایزوله پروتئین لوبیا قرمز که غلظتهای مختلف ایزوله پروتئین در محدوده 2 تا 10 درصد و گلیسرول به عنوان نرم کننده در محدوده 5/0 تا 7 درصد و اسید اولئیک در محدوده 0 تا 2 درصد در آن بکار رفته بود مورد بررسی قرار گرفت. با کاهش غلظت پروتئین و گلیسرول و افزایش غلظت اسید اولئیک شفافیت 18 واحد افزایش یافت. از سوی دیگر با کاهش غلظت پروتئین و اسید اولئیک و افزایش درصد گلیسرول تغییر رنگ کلی نمونه های فیلم 8 واحد کاهش یافت (P<0.05). نفوذپذیری به بخار آب با افزایش غلظت پروتئین و گلیسرول به طور معنی داری افزایش و با افزایش غلظت اسید اولئیک از میزان 89/5 به 48/1 (گرم بر متر در پاسکال ثانیه) کاهش یافت (P<0.05). با افزایش میزان پروتئین کاهش 36 درصدی در حلالیت فیلمها در آب و 28 درصدی برای حلالیت فیلمها در اسید مشاهده شد و با افزایش میزان گلیسرول و اسید اولئیک، حلالیت در آب و اسید افزایش نشان داد (P <0.05). | ||
| Keywords | ||
| فیلم خوراکی; لوبیا قرمز; تغییر رنگ کلی; شفافیت | ||
|
Statistics Article View: 103 PDF Download: 49 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,091 |
| PDF Download | 15,989,339 |