بررسی درصد خلوص و میزان ید نمکهای خوراکی موجود در سطح عرضه استان کرمانشاه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 15, Issue 82, 1397, Pages 17-23 PDF (691.36 K) | ||
| Authors | ||
| زینب رفتنی امیری* 1; سمیه سلمانی2 | ||
| 1دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع ساری | ||
| Abstract | ||
چکیده بهترین شیوه برای جبران کمبود ید، استفاده از نمک یددار است. ید یک عنصر معدنی کم مقدار بوده و برای زندگی انسان حیاتی است. کمبود آن باعث بزرگی غده تیروئید (گواتر) میگردد. خاک بسیاری از مناطق حاوی مقادیر کافی از این ماده مغذی ضروری نیست لذا محصولات کشاورزی و فرآوردههای دامی این مناطق، دچار کمبود ید هستند با توجه به مصرف روزانه نمک خوراکی توسط افراد، این طرح جهت بررسی میزان ید و درصد خلوص نمکهای خوراکی مورد عرضه در سطح شهر کرمانشاه اجرا گردید .برای انجام این تحقیق تعداد 40 نمونه نمک از برندهای مختلف از فروشگاههای عرضه مواد غذایی موجود در سطح شهر (شش ماهه اول سال 1396) تهیه گردید. میزان و درصد خلوص نمونه ها مطابق استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج بدست آمده بر اساس استاندارد کشور میزان ید 20-55 ppm قابل قبول ودرصد خلوص تا 2/99 درصد قابل قبول و کمتر از آن (غیرقابل قبول) مورد تفسیر قرار گرفت. به طوریکه میزان ید از40 نمونه، 29عدد (5/72 درصد) درمحدوده (20-55)، و از نظر خلوص 30 عدد (75 درصد) مطابق استاندارد و دارای خلوص حداقل(2/99 درصد) بودند و در نهایت 5/12 درصد از کل نمونهها در هر دو فاکتور با استانداردهای تعیین شده مغایرت داشتند. | ||
| Keywords | ||
| نمک; میزان ید; درصد خلوص; استان کرمانشاه | ||
|
Statistics Article View: 91 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,091 |
| PDF Download | 15,989,341 |