کاربرد توأم پلیآمین ها و کایتوزان بر ترکیبات زیستی فعال و قهوهای شدن پسته تر | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 359-376 PDF (1.43 M) | ||
| Authors | ||
| ملیکا بارزمان1; سیدحسین میردهقان* 2; فاطمه ناظوری3 | ||
| 1دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان | ||
| 2دانشگاه ولی عصررفسنجان | ||
| 3دانشگاه ولی عصر رفسنجان | ||
| Abstract | ||
| به منظور حفظ کیفیت میوه و بررسی تغییرات رنگ میوه و قهوهای شدن میوه آزمایشی بهصورت فاکتوریل با محلولپاشی پلیآمین (شاهد، پوتریسین، اسپرمین و اسپرمیدین) هر کدام به غلظت 1 میلیمولار قبل از برداشت، استفاده از پوشش کایتوزان (بدون پوشش و 1 درصد کایتوزان) و زمان انبارمانی (0، 20 و 40 روز) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار روی میوه پسته تر رقم اکبری انجام گرفت. شاخصهای مختلف کیفیت میوه شامل ترکیبات فنلی، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت پوست، رنگ پوست نرم و قهوهای شدن طی انبار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیبات فنلی پوست و مغز، فعالیت ضداکسیداسیونی، فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز، آنتوسیانین پوست، رطوبت و شاخصهای رنگ پوست نرم با افزایش زمان انبارمانی کاهش یافت و کاربرد پلیآمین ها سبب بهبود و حفظ کیفیت میوه طی انبار گردید که در این بین تاثیر پوتریسین نسبت به اسپرمین و اسپرمیدین بر ویژگیهای اندازهگیری شده بیشتر بود. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از پوشش یک درصدی کایتوزان به همراه پلیآمینها طی انبار سبب حفظ رطوبت، شاخصهای رنگ پوست نرم، مقدار آنتوسیانین ترکیبات فنلی و فعالیت ضداکسیداسیونی طی مدتزمان انبارمانی گردید. که در این بین کاربرد توأم پوتریسین و کایتوزان بیشترین تاثیر را بر حفظ ویژگی پسته تر و کاهش قهوهای شدن طی انبار داشت. لذا محلولپاشی قبل از برداشت پسته با پلیآمینها بهویژه پوتریسین با غلظت 1 میلیمولار و پوششدار کردن پسته با کایتوزان سبب کاهش میزان قهوهای شدن و حفظ ترکیبات زیستی فعال طی انبارمانی پسته تر گردید. | ||
| Keywords | ||
| آنزیم پلیفنل اکسیداز; انبارمانی; ترکیبات فنلی; فعالیت ضداکسیداسیونی | ||
|
Statistics Article View: 153 PDF Download: 120 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,725 |
| PDF Download | 15,980,899 |