بررسی اثر آنزیم پکتیناز و فراصوت بر کیفیت و راندمان استخراج لیکوپن از گوجه فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 28, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 335-344 PDF (697.5 K) | ||
| Authors | ||
| سمیرا مهدوی طارونی* 1; علی معتمدزادگان2; شبنم حمزه3; سعید میرعرب رضی4 | ||
| 1موسسه آموزش عالی تجن قائمشهر، ایران | ||
| 2عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3هیات علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی تجن، قائمشهر | ||
| 41- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش به منظور افزایش راندمان و بررسی ویژگیهای لیکوپن استحصالی، نمونهها با دو تیمار فراصوت با قدرت 100 وات در چهار زمان (صفر، 20، 30و 40 دقیقه) و آنزیم پکتیناز در سه غلطت (1، 5/1و 2 درصد) پیش فراوری و سپس رنگدانههای لیکوپن با کمک حلال پترولیوم اتر- استون (نسبت 1:1) استخراج شدند. تیمار بهینه با نمونه استحصالی بدون استفاده از آنزیم و فراصوت مقایسه گردید. ویژگیهای راندمان استخراج، ظرفیت آنتی اکسیدانی و شاخص های رنگی (b و a و L) اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای مورد استفاده و اثر متقابل آنها بر راندمان، ظرفیت آنتی اکسیدانی، شاخص a و نسبت a/b معنادار ( p<0.05) و بر شاخص های L و b معنادار نبوده است. در کلیه شاخص های اندازه گیری شده، نمونه 2 درصد آنزیم و 30 دقیقه فراصوت بالاترین و نمونه شاهد (بدون آنزیم و فراصوت) پایینترین امتیاز را به دست آورد. نمونه منتخب دارای راندمان استخراج (21/70 میلی گرم بر کیلوگرم)، ظرفیت آنتی اکسیدانی(20/70 درصد)، شاخص a (77/45) و نسبت a/b (33/1) و نمونه شاهد دارای راندمان استخراج(31/26 میلی گرم بر کیلوگرم)، ظرفیت آنتی اکسیدانی(53/45 درصد)، شاخص a (33/30) و نسبت a/b (87/0) بوده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که به کمک آنزیم پکتیناز و پیش فراوری با فراصوت میتوان راندمان استخراج و شاخصهای کیفی لیکوپن استخراج شده را افزایش داد. | ||
| Keywords | ||
| پکتیناز; فراصوت; لیکوپن | ||
|
Statistics Article View: 100 PDF Download: 143 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,715 |
| PDF Download | 15,980,899 |