بررسی نانوساختارهای لیپیدی حاوی اولئوروپئین با استفاده از آزمون دینامیکی نور (DLS) و گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 299-310 PDF (489.45 K) | ||
| Author | ||
| منصوره سلیمانی فرد* | ||
| علوم و صنایع غذایی. دانشکده صنایع غذایی. دانشگاه گرگان | ||
| Abstract | ||
| پلیفنلها از جمله ترکیبات حساس به شرایط محیطی میباشند با این وجود دارای ویژگی نوتراسوتیکال میباشند، از این رو طراحی سیستمهای رسانش هدفمند با رهایش کنترل شده در کنار حفظ این ترکیبات از طریق سیتمهای ریزپوشانی، یکی از راهکارهای مناسب جهت به حداقل رساندن این معایب میباشد. در این پژوهش، گلیسرول مونو استئارات، روغن سویا و اسید لینولئیک به عنوان دیواره نانوذره، لسیتین به عنوان امولسیفایر و پودر عصاره برگ زیتون (واریته اسپانیایی و خرمآبادی) به عنوان هسته نانوحامل انتخاب شد. در این روش نانوحاملها از طریق تکنیک روش انتشار امولسیون تغییر یافته (emulsification–diffusion) تهیه و آماده شدند و ویژگیهای اندازه ذرات، پتانسیل زتا و اندیس پراکندگی ذرات و ویژگیهای حرارتی ارزیابی شدند. نتایج حاصل از بهینهسازی استخراج نشان داد عصاره حاصل از مخلوط اتانول و آب (70:30)، بالاترین میزان پلی فنل (اولئوروپئین) را دارا بود. نتایج حاصل از پراکندگی نور ذرات نشان داد که فرمول 05/0 گرم پودر عصاره، کمترین میانگین (9/121 نانومتر) و میزان پراکندگی اندازه ذرات (153/0) را داشت. همچنین نتایج حاصل از زتاسایزر نشان داد که فرمول بهینه حاصل (کد 1) دارای پتانسیل زتا با مقدار 3/43- میلیولت میباشد که نمایانگر پایداری فیزیکی نانوذره حاصل میباشد. در بررسی ارزیابی حرارتی تیمارها مشخص که اولئوروپئین در ترکیب با مواد لیپیدی موجود در نانوحامل، خواص حرارتی نانوحامل را تغییر داده است. | ||
| Keywords | ||
| نانوساختار لیپیدی; اولئوروپئین; آزمون پراکندگی اندازه ذرات; گرماسنجی روبشی تفاضلی | ||
|
Statistics Article View: 110 PDF Download: 96 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,709 |
| PDF Download | 15,980,896 |