تعیین محتوی، ویژگیهای آنتیاکسیدانی و شناسایی ترکیب فنولی غالب در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 24, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 287-297 PDF (540.66 K) | ||
| Authors | ||
| شهلا سلمانیان1; علیرضا صادقی ماهونک* 2; معصومه جامسون3 | ||
| 11- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 33- دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه دامغان | ||
| Abstract | ||
| گیاه اناریجه با نام علمی Froriepia subpinnata از جمله گیاهان بومی ایران با توزیع گسترده در مناطق جنگلی شمال کشور است. این پژوهش برای اولین بار با هدف بررسی ویژگیهای ضدرادیکالی و آنتیاکسیدانی عصاره اناریجه با بهره-گیری از روشهای متفاوت (فولین-سیوکالته، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و نیز قدرت احیاءکنندگی آهن) و همچنین شناسایی و اندازه گیری کمی اسید فنلی غالب موجود در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا، صورت گرفت. عصاره در تمام ارزیابیها از پتانسیل آنتیاکسیدانی قابل ملاحظهای برخوردار بود و فعالیتهای آنتیاکسیدانی وابسته به غلظت را نشان داد. در غلظتهای کمتر از 03/0 درصد، عصاره استخراجی ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری را نسبت به آنتیاکسیدان سنتزی به خود اختصاص داد؛ بطوریکه در غلظت 50 میکروگرم در میلیلیتر توانایی آنتیاکسیدانی عصاره و آنتیاکسیدان سنتزی به ترتیب 47/0 و 22/0 میکروگرم در میلیلیتر تعیین گردید. لازم به ذکر است که برای اولین بار حضور اسید کلروژنیک به عنوان اسید فنلی غالب در گیاه اناریجه شناسایی گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، میتوان سبزی اناریجه را به عنوان منبع غنی و جدید از آنتیاکسیدانهای طبیعی به صنعت غذا و دارو معرفی نمود. | ||
| Keywords | ||
| اناریجه; ترکیبات فنلی; اسید کلروژنیک; فعالیت آنتیاکسیدانی; کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا | ||
|
Statistics Article View: 143 PDF Download: 104 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,791 |
| PDF Download | 15,980,930 |