مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه متکا (.Ferula persica L) به صورت خالص و نانوریزپوشانی شده در افزایش پایداری روغن سویا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 251-259 PDF (1.43 M) | ||
| Authors | ||
| پویا تقی نیا1; محمد حسین حداد خداپرست* 2; محمد احمدی3 | ||
| 1دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری | ||
| 2دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3دانشگاه ازاد اسلامی واحد ایت الله املی | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه عصاره گیاه متکا با کمک فراصوت و ماسراسیون استخراج شد و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی آنها اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی عصارههای حاصله با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد اDPPH ارزیابی شد. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی در روش استخراج با فراصوت بالاتر بود و با افزایش غلظت عصارهها فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های 2000 ppm و 2500 ppm عصاره استخراج شده با روش اولتراسوند با 100 ppm TBHQ اختلاف معنیدار آماری (p<0.05) نداشت. غلظت 2000 ppm برای ریز پوشانی و تزریق به روغن انتخاب شد. صمغ مرو و صمغ سقز با نسبت های 1:0، 1:1 و 0:1 (مرو:سقز) به عنوان مواد دیوارهای استفاده شدند. انداه نانوکپسولها از 6/83 تا 5/180 نانومتر متغیر بود. عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و شاخص رنگ نمونههای روغن سویا که به مدت 40 روز در دمای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شده بود اندازه گیری شد. هر سه فاکتور مورد بررسی در تمام نمونهها افزایش یافت و نمونههای روغن حاوی نانوکپسول های مرو:رزین عصاره متکا کمترین میزان اکسایش را داشتند. اثرات آنتی اکسیدانی این نانوکپسولها مربوط به ترکیبات فنولی عصاره متکا است و این نانوکپسولها میتوانند با موفقیت با آنتی اکسیدان سنتزی جایگزین شود. | ||
| Keywords | ||
| نانوریزپوشانی; صمغ; متکا; عصاره; روغن سویا | ||
|
Statistics Article View: 114 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,711 |
| PDF Download | 15,980,897 |