بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 229-236 PDF (396.68 K) | ||
| Authors | ||
| مرضیه خوری1; عصمت خوری* 2; علی محمدی ثانی3 | ||
| 1فارغ التحصیل دکتری دامپزشکی دانشگاه فردوسی | ||
| 2سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه | ||
| 3باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
| Abstract | ||
| آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه کپکها هستند که بوسیله گونههای کپک آسپرژیلوس تولید میگردند. آفلاتوکسین یکی از شایعترین سموم قارپی است که غالبا در شیر و فرآوردههای شیری یافت میشود و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و روش HPLC بود. در این مطالعه مقطعی، تعداد 129 نمونه پنیر سفید تولید شده از کارخانه فراوردههای لبنی شهر مشهد در فصل تابستان 1395 جمعآوری و تعداد 82 نمونه از نظر وجود آفلاتوکسین M1 با استفاده ازروش الایزا و 47 نمونه نیز با استفاده از روش HPLC در خصوص وجود آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/22 و آزمونهای آماری T-student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مطابق نتایج بدست آمده درصد آلودگی در نمونه پنیرهای مورد آزمون مطابق روش الایزا و HPLC به ترتیب 68.22 درصد و 64.58 درصد بود که تفاوت آماری معنیداری در سطح 5 درصد (0.05 | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: آفلاتوکسین; پنیر سفید ایرانی; روش الایزا | ||
|
Statistics Article View: 130 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,578 |
| PDF Download | 15,980,854 |