بهینه سازی تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC 1654 در لجن لبنی با استفاده از روش آماری سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 201-215 PDF (880.6 K) | ||
| Authors | ||
| الهام اسکندری; سید علی مرتضوی; آرش کوچکی; فریده طباطبایی* | ||
| دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC 1654 از لجن لبنی در کشت غوطهوری به منظور کاهش ضایعات صنایع لبنی و استفاده به عنوان محیط سودمند برای رشد میکروارگانیسمها مورد بررسی قرار گرفت. غربالگری اولیه با استفاده از طرح فاکتوریل جزئی از میان 7 متغیره، زمان، دما، غلظت کربنات کلسیم، غلظت سولفات آمونیوم، سرعت هم زدن، درصد لجن لبنی و pH محیط کشت جهت شناسایی متغیرهای مؤثر بر رشد باکتری R. radiobacter انجام گرفت. نتایج نشان داد که سه متغیر درصد لجن لبنی، غلظت کربنات کلسیم و زمان گرمخانه گذاری اثر مثبت بر رشد R. radiobacter داشت (05/0 p<). این سه متغیر همچنین اثر معنیداری (05/0 p<) بر تولید اگزوپلی ساکارید توسط R. radiobacter با استفاده از روش آماری سطح پاسخ دارند. حداکثر تولید اگزوپلی در غلظت g/l 1 کربنات کلسیم، 50 درصد لجن لبنی و زمان گرمخانه گذاری 69/101 ساعت حاصل شد که در این صورت تولید اگزوپلی ساکارید g/100ml ۰٫۶8۶ و تولید بیومس g/100ml 288/0 میباشد. نتایج FTIR نشان داد که اگزوپلی ساکارید تولید شده در محیط لجن لبنی دارای باقیمانده کربوهیدراتی و گروههای کربوکسیل روی زنجیره خود میباشد. | ||
| Keywords | ||
| اگزوپلی ساکارید; لجن لبنی; روش سطح پاسخ | ||
|
Statistics Article View: 92 PDF Download: 77 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,764,664 |
| PDF Download | 15,980,880 |