تأثیر تیمارهای پس از برداشت (آب گرم، اسید آسکوربیک و اسید سالیسیلیک) و بستهبندی بر خصوصیات کیفی میوه تازه زرشک بی دانه (Berberis vulgaris L.) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 3, Volume 15, Issue 81, 1397, Pages 23-33 PDF (537.81 K) | ||
| Authors | ||
| معصومه عبدالهی1; فرید مرادی نژاد* 2; محمد حسن سیاری زهان3; حسن بیات4 | ||
| 1گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
| 3گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی بیرجند | ||
| 4گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی بیرجند، ایران | ||
| Abstract | ||
| این آزمایش به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۴ تکرار اجرا شد. میوهها پس از تیمار با آب مقطر + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولا ر، آب مقطر + اسید آسکوربیک ۲ درصد، آب گرم ˚C۷۵، آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار، آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک۲ درصد و آب مقطر ˚C 20 (شاهد)، به دو صورت وکیوم (خلاء) و MAP (اتمسفر تغییر یافته) بستهبندی شده و به مدت ۴۵ روز در داخل یخچال دمای˚C ۱±۵ نگهداری شدند. صفات pH، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث، آنتی اکسیدانت، رنگ و خواص حسی و چشایی ارزیابی شدند. نتایج نشان دهنده تأثیر معنیدار تیمارها و بستهبندی بر صفات مورد ارزیابی بود. همه تیمارها موجب حفظ ویتامین ث و خواص حسی و چشایی میوه در مقایسه با شاهد شدند و به صورت مؤثری از پوسیدگی قارچی جلوگیری کردند. تیمارهای ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد بهترین تیمارها در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ آنتی اکسیدانت بود. نمونههای بسته بندی وکیوم میزان قرمزی (a*) و روشنایی (L*) بیشتری در مقایسه با بستهبندی MAP داشتند. بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمارهای ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد و بستهبندی وکیوم میتواند بهطور موثری موجب بهبود کیفیت میوه تازه زرشک بیدانه شود. | ||
| Keywords | ||
| زرشک بیدانه; تیمارهای پس از برداشت; بستهبندی; اسید آسکوربیک; آنتی اکسیدانت | ||
|
Statistics Article View: 128 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,752,942 |
| PDF Download | 15,973,949 |