استفاده از سیستم استنتاج فازی-عصبی (انفیس) در مدلسازی استخراج روغن از بادامزمینی با پیشتیمار مایکروویو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 6, Volume 15, Issue 80, 1397, Pages 61-72 PDF (1.21 M) | ||
| Authors | ||
| رقیه شیرازی1; حمید بخش آبادی* 2; مسعود بذرافشان3 | ||
| 1دانشجوی ارشد دانشگاه ازاد گنبد | ||
| 2دانشجوی دکتری مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی | ||
| 3دامپزشکی استان گلستان | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش مدلسازی استخراج روغن بادامزمینی با پیشتیمار مایکروویو و با استفاده از سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) بررسی شد. بدین منظور زمان مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی بهعنوان ورودی و میزان راندمان استخراج روغن، دانسیته، رنگ، اسیدیته و پایداری اکسایشی روغن بهعنوان خروجی در نظر گرفته شد. سه تابع عضویت گوسی، مثلثی و ذوزنقهای با 2-2 و 3-3 تابع عضویت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تابع ذوزنقهای با 3 - 3 تابع عضویت برای متغیر خروجی راندمان استخراج روغن بهعنوان مدل بهینه انتخاب گردید. همچنین برای متغیر خروجی دانسیته، رنگ و پایداری اکسایشی تابع گوسی با 3- 3 تابع عضویت بهعنوان مدل بهینه انتخاب شد و در نهایت برای اسیدیته روغن مدل مثلثی با 3-3 تابع عضویت انتخاب گردید. از طرفی مشخص شد که با افزایش زمان مایکروویو میزان راندمان استخراج روغن و دانسیته افزایش یافت ولی میزان اسیدیته و رنگ روغن ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. افزایش سرعت دورانی پرس مارپیچی نیز منجر به کاهش راندمان استخراج روغن و دانسیته شد ولی میزان اسیدیته، رنگ و پایداری اکسایشی روغن را افزایش داد. در پایان میتوان بیان داشت که میزان ضرایب همبستگی بالای بین نتایج آزمایشگاهی و خروجیهای مدل بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این مدلها در کنترل فرایند استخراج روغن بادامزمینی با پیشتیمار مایکروویو است. | ||
| Keywords | ||
| بادامزمینی; استخراج روغن; مدلسازی; مایکروویو | ||
|
Statistics Article View: 104 PDF Download: 88 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,875,827 |
| PDF Download | 16,058,173 |