اثر متقابل اسانس به لیمو و نانو امولسیون کیتوسان بر فعالیت های آنزیمی، محتوای آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی میوه تمشک (Rubus ulmifolius sub sp. sanctus) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 15, Issue 80, 1397, Pages 1-12 PDF (575.89 K) | ||
| Authors | ||
| شیرین رحمن زاده ایشکه1; محمدرضا اصغری2; حبیب شیرزاد3; ابوالفضل علیرضالو* 4 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 4عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی/دانشگاه ارومیه | ||
| Abstract | ||
| تمشک به دلیل لطافت زیاد و داشتن آب بالا مستعد آلودگی به عوامل قارچی بوده و از عمر قفسهای کوتاهی برخوردار است. در پژوهش حاضر، کارایی نانو امولسیون کیتوسان و اسانس به لیمو به عنوان پوششهای خوراکی جهت افزایش عمر قفسهای تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوههای تمشک، با اسانس به لیمو در غلظتهای 0، 250، 500 و 750 میکرولیتر بر لیتر تیمار شد و سپس با نانو امولسیون کیتوسان در غلظتهای 0، 2500 و 5000 میلیگرم بر لیتر مورد تیمار قرارگرفته و به سردخانهای با دمای 2±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-95 درصد انتقال یافتند. محتوای فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین، فعالیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیمهای PAL و گایاکول پراکسیداز میوهها هر سه روز یکبار مورد ارزیابی قرار گرفتند. میوههای تیمار شده از فعالیت آنزیم PAL و محتوای آنتوسیانین بیشتری برخوردار بودند. بیشترین فعالیت آنزیم PAL (55/136 نانو مول وزن تر بر دقیقه) در تیمار 500 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 2500 میلیگرم بر لیتر نانو امولسیون کیتوسان و بیشترین میزان آنتوسیانین (22/129 میلیگرم سیانیدین 3-گلوکوزید در 1 میلیلیتر عصاره) در تیمار 750 میکرولیتر بر لیتر اسانس و 5000 میلیگرم بر لیتر نانو امولسیون کیتوسان در روز نهم مشاهده شد. همچنین بیشترین محتوای فنل کل (53/57 میلیگرم گالیکاسید در 1 میلیلیتر عصاره) در نمونههای مربوط به شاهد در روز نهم مشاهده شد. پوشش دهی تمشک با اسانس بهلیمو و نانو امولسیون کیتوسان میتواند به عنوان روشی سالم، میزان ترکیبات بیوشیمیایی از جمله فنل و آنتوسیانین و فعالیت آنزیمهای دخیل در بیوسنتز ترکیبات فنولیک مانند PAL را افزایش دهد. | ||
| Keywords | ||
| تمشک; فعالیت آنتیاکسیدانی; ترکیبات فنلی; فلاونوئید; آنزیم PAL | ||
|
Statistics Article View: 102 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,875,827 |
| PDF Download | 16,058,173 |