بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی و ویژگیهای رئولوژیکی ترکیبات زیست فعال استخراجشده از درخت به با استفاده از روش اولتراسوند | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 15, Issue 78, 1397, Pages 1-13 PDF (1.24 M) | ||
| Authors | ||
| آزاده قربانی حسن سرایی1; معینالدین فرقانی2; سید احمد شهیدی* 1 | ||
| 1استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران | ||
| 2دانشجوی کارشناسی ارشد و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، | ||
| Abstract | ||
| ترکیبات زیست فعال استخراجشده از شاخه درخت به توسط اولتراسوند مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگیهای رئولوژیکی و محتوای فنلی کل و فلاونوئیدها در ترکیبات استخراجشده توسط روشهای استاندارد بررسی شدند. همچنین قابلیت آنتیاکسیدانی ترکیبات زیست فعال استخراجشده از طریق اندازهگیری قدرت مهار رادیکال هیدروکسیل، رادیکال DPPH و رادیکال سوپراکسید موردسنجش قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنولی موجود در عصاره استخراجی شاخه درخت به (046/0± 375/20 میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره) و مقدار ترکیبات فلاونوئیدی (028/0 ± 78/13 میلیگرم کوئرستین در گرم عصاره) بود. آزمایشهای شیمیایی اثبات کردند که ترکیبات زیست فعال استخراجشده از شاخه درخت به، فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و رادیکال هیدروکسیل و آنیونهای سوپراکسید را دارد و میتواند بهعنوان یک ترکیب آنتیاکسیدانی مناسب در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده قرار گیرد. مدلهای رئولوژیکی مستقل از زمان مختلفی برای برازش دادههای آزمایشگاهی حاصل مورداستفاده قرار گرفتند و مشخص شد که مدل بینگهام مدل بهتری برای توصیف رفتار جریانی نتایج آزمایشگاهی میباشد. | ||
| Keywords | ||
| شاخه درخت به; ترکیبات زیست فعال; فعالیت آنتیاکسیدانی; ترکیبات فنلی; فلاونوئید | ||
|
Statistics Article View: 158 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,678,082 |
| PDF Download | 15,939,617 |