مقایسه ترکیبات شیمیایی وفعالیت آنتی اکسیدانی اسانس پوست پرتقال استخراج شده به دو روش سیال فوق بحرانی و تقطیر با آب | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 29, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 335-325 PDF (333 K) | ||
| Authors | ||
| بهاره دهقان1; رضا اسماعیل زاده کناری* 2; زینب رفتنی امیری1 | ||
| 1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| اثرات دو روش مختلف استخراج ، یعنی استخراج با روش نوین ( سیال فوق بحرانی) و استخراج با روش سنتی ( تقطیر با آب)، برعملکرد و ترکیبات شیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس پوست پرتقال مورد مطالعه قرار گرفت . زمان کل فرآیند در روش سنتی طولانی تر از روش نوین بوده و به طور کلی بازده اسانس حاصل از روش سیال فوق بحرانی (3/8 %) بیشتر از روش تقطیر با آب (5/2 %) بود . و ترکیبات شیمیایی اسانس های حاصل به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی – طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی و درصد ترکیبات اندازه گیری شد. طبق نتایج بدست آمده از کروماتوگرافی ،دی لیمونن که ترکیب اصلی موجود در اسانس پوست پرتقال می باشد در هر دو روش بیشترین فراوانی را نسبت به بقیه ترکیبات موجود در اسانس داشت. اما مقدار دی لیمونن در روش استخراج با تقطیر (58/86 %) بیش تر از روش سیال فوق بحرانی (71/69 %) بود. ولی طبق کروماتوگرام ، مقدار فنول در اسانس حاصل از سیال فوق بحرانی (49/1 %) بیش تر از تقطیر (03/0 %) بود که مطابق با مقایسه فنول در آزمون فولین سیوکالتو بود. | ||
| Keywords | ||
| اسانس; پوست پرتقال; سیال فوق بحرانی; تقطیربا آب; فعالیت آنتی اکسیدانی | ||
|
Statistics Article View: 118 PDF Download: 166 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,577 |
| PDF Download | 15,979,890 |