تشخیص فساد ماهی قزل آلا (Salmo trutta) در طول نگهداری با استفاده از یک سنسور رنگ سنجی کاغذی ساده | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 302-293 PDF (419.47 K) | ||
| Authors | ||
| مرجان مجدی نسب* 1; مرضیه سپیدنامه2; منیژه نگهداری فر2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران | ||
| 2دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| یکی از مهمترین مشکلات موجود در صنعت غذا فساد مواد غذایی در طول نگهداری میباشد که تشخیص به موقع و زود هنگام آن میتواند از بسیاری از زیانهای اقتصادی جلوگیری کند. مواد غذایی حاوی پروتئین بالا بیش از سایر مواد غذایی در معرض فساد میباشند که از جمله این محصولات می توان به ماهی اشاره کرد. هدف از این پژوهش ایجاد یک سنسور رنگی با استفاده از کاغذ صافی واتمن شماره 1 و بر مبنای تغییرات رنگ آنتوسیانینها در مقادیر مختلف pH برای تشخیص فساد ماهی میباشد. آنتوسیانینها رنگدانههای گیاهی محلول در آبی هستند، که باعث ایجاد طیف وسیع رنگها از قرمز تا آبی میشوند. در حقیقت فساد ماهی در طی نگهداری به گونهای است که ترکیبات نیتروژنی آزاد میکنند. هرچه این ترکیباب فرار بیشتر تولید شود pH محیط بازیتر میشود. تغییرات pH، اندیس تیوباربیتیوریک اسید (TBA)، میزان کل بازهای ازته فرار (TVBN)، پارامترهای رنگ سنجی Lab و رشد میکروبی نمونههای ماهی در اثر تماس با این سنسورهای رنگی به محض تغییر رنگ مورد بررسی قرار گرفته شد. نتایج نشان داد که سیستم حساسیت بسیار خوبی نسبت به تغییرات pH دارد و فاسد شدن ماهی را با توجه به تغییر رنگ نشان میدهد. بنابراین این سنسور رنگسنجی به راحتی می-تواند در بسته بندیهای هوشمند به کار گرفته شود. | ||
| Keywords | ||
| سنسور رنگی; سنسور کاغذی; آنتوسیانین; فساد ماهی | ||
|
Statistics Article View: 135 PDF Download: 105 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,768,393 |
| PDF Download | 15,982,236 |