ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ترکیب اسیدهای چرب و پایداری اکسایشی روغن کاملینا ساتیوا (DH 1025) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 23, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 269-261 PDF (677.52 K) | ||
| Authors | ||
| روح اله محمدی نژاد1; سمیرا بهرامیان* 1; دانیال کهریزی2 | ||
| 1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران | ||
| 2گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
| Abstract | ||
| کاملینا (کاملینا ساتیوا) دانه روغنی از خانواده براسیکاسه بوده که منبع غنی از روغن (40-28%) و اسیدهای چرب امگا-3 می باشد. این گیاه قادر است در شرایط مختلف آب و هوایی و خاک رشد نماید و در مقایسه با سایر دانه های روغنی نیاز کمتری به آب، کود و آفت کشها دارد. در این بررسی دانههای کاملینا (دی اچ 1025) در شهرهای کرمانشاه، کنگاور و سرپل ذهاب، کشت و ویژگی های روغن آن مورد مطالعه قرار گرفت. 13 اسید چرب مختلف با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی در روغن حاصل از این دانه شناسایی شد. چهار اسید چرب عمده در تمام نمونه های روغن به ترتیب اسید لینولنیک (31/30-03/28%)، اسید لینولئیک (33/19- 64/18%)، اسید اولئیک (36/18- 44/15%) و اسید ایکوزانوئیک (48/17- 94/15%) بودند. مقادیر متوسط عدد یدی، عدد صابونی، چگالی نسبی، ضریب شکست و اسیدیته روغن این گیاه به ترتیب 5/143، 2/184، 915/0، 468/1 و 41/0 و وزن هزار دانه آن معادل 017/1 تعیین شد. پایداری اکسیداتیو روغن کاملینا معادل 50/10 ساعت بود. | ||
| Keywords | ||
| کاملینا; اسید های چرب امگا 3; دانه روغنی; خصوصیات فیزیکوشیمیایی | ||
|
Statistics Article View: 151 PDF Download: 100 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,900 |