استفاده از پلاسمای غیر حرارتی فشار اتمسفری به عنوان روش جایگزین در غیر فعال سازی میکروارگانیسمهای موجود در آب زرشک | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 228-219 PDF (434.87 K) | ||
| Authors | ||
| سیده ندا سیادتی* 1; فرشاد صحبت زاده2; فهیمه بهروان3; مسعود شفافی زنوزیان4; فریده طباطبائی یزدی5 | ||
| 1دانش آموخته فیزیک دانشگاه مازندران | ||
| 2استاد گروه فیزیک اتمی و مولکولی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران | ||
| 3دانش آموخته علوم و صنایع غذایی/ دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | ||
| 4گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ازادسبزوار | ||
| 5گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیرحرارتی و کم هزینهتر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دیالکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان 8، 10 و 12 دقیقهای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسمها، کپک و مخمر، باکتریهای اسید لاکتیک، باکتریهای مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازهگیری شد و نتایج آن با دادههای حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت 12 دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان میدهد اختلاف معنی داری بین روش تابش 8، 10 و 12 دقیقهای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روشها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده میشود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری میتواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد. | ||
| Keywords | ||
| پلاسمای سرد فشار اتمسفری; غیر فعال سازی میکرو ارگانیسمها; آب زرشک | ||
|
Statistics Article View: 133 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,586 |
| PDF Download | 15,979,898 |