اثر نوع پوشش و روش تمیزکردن در کاهش میزان آلودگی میوه خرمای مضافتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 18, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 217-207 PDF (798.21 K) | ||
| Authors | ||
| فرشته سلاجقه1; فریبا زینالی* 2; محمد علیزاده3; ابوالفضل گلشن تفتی4 | ||
| 1محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه | ||
| 3استاد گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه ارومیه | ||
| 4استادیار گروه علوم و صنایع غذائی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی | ||
| Abstract | ||
| چکیده خرمای مضافتی مهم ترین محصول صادراتی استان کرمان به شمار میآید. آلودگی خوشه های آن در مرحله قبل از برداشت به دلیل شرایط آب و هوائی و باد خیزی مناطق رشد آن به گرد وخاک و انتقال اسپور قارچ ها و دیگر عوامل کاهش کیفیت، یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است. در این تحقیق اثر تمیز کردن و پوشش دهی خوشه های خرما در مرحله خلال جهت کاهش آلودگی و افزایش کیفیت میوه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای تمیز کردن شامل هوای تحت فشار با استفاده از فن و محلول اسید استیک (چهار دهم در صد) بودند. پوششهای مورد استفاده بر روی خوشه کرباس ، روکش پلی اتیلنی و محلول نشاسته 5 درصد حاوی عصاره روغنی جوز هندی (4000 پیپیام)بودند. اثر تیمارهای ذکر شده در طی تبدیل مرحله خلال به رطب به مدت یک ماه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری دادهها نشان داد که در صدقند، در صد رطوبت ومیزانpH در سه نوع پوشش نسبت به نمونه شاهد معنی دار بوده است(01/0 p≤). با گذشت زمان، میزان pH در کلیه تیمارها افزایش و میزان اسیدیته بهطور معنیداری کاهش یافت. بیشترین میزان pH مربوط به روکش پلی اتیلن و پوشش دهی با نشاسته بود(13/6).به طور کلی نتایج به دست آمده پوشش نشاسته به همراه عصاره روغنی جوز هندی همراه با روکش پلی اتیلنی نسبت به بقیه تیمارها در حفظ خواص کمی ، کیفی و میکروبی برتری دارد و قابل توصیه میباشد. | ||
| Keywords | ||
| کرباس; روکش پلی اتیلن; نشاسته; پوشش; خرمای مضافتی | ||
|
Statistics Article View: 149 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,767,920 |
| PDF Download | 15,981,895 |