بررسی تاثیر شرایط خشککن خلایی پاششی با ریز ذرهساز آلتراسونیک روی خواص کاربردی، بازسازی و شیمیایی پودرهای عصاره برگ کنگر فرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 182-165 PDF (495.56 K) | ||
| Authors | ||
| سمانه صادق زاده نماور1; رضا امیری چایجان* 2; جعفر امیری پریان3; محمدعلی زلفی گل3 | ||
| 1دانشجوی دکتری-دانشگاه بوعلی سینا | ||
| 2هیات علمی- دانشگاه بوعلی سینا | ||
| 3هیات علمی-دانشگاه بوعلی سینا | ||
| Abstract | ||
| در این پژوهش از خشککن خلایی پاششی با ریز ذرهساز آلتراسونیک بهمنظور تولید پودر خشک از عصارهی برگ کنگر فرنگی استفاده شد. روند خشککردن در یک محفظه خشککن خلأ و در دمایی پایینتر از دمای خشککنهای پاششی معمولی انجام شد. اثرهای متغیرهای مستقل (دمای داخلی 55-75 درجه سلسیوس، فشار خلأ درون محفظه 20-40 کیلوپاسکال و غلظت محلول 2-3 درصد) روی خواص کاربردی (محتوای رطوبت، اندازه ذره، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، جریان پذیری و چسبندگی)، خواص بازسازی (تر شوندگی، پراکندگی و حلالیت) و خواص شیمیایی (محتوای فنل کل و فعالیت مهار DPPH) پودر عصاره برگ کنگر فرنگی با لاکتوز تک آبِ بهعنوان یک حامل بهمنظور دستیابی به عملکرد فرآیند بالا و خواص مطلوب بررسی شد. پودرهای تولیدشده در شرایطی با غلظت محلول 3 درصد، بالاترین میانگین قطر ذرات، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربه، زاویه ترکننده (کاهش ترشوندگی) و محتوای فنل کل (TPC) را نشان دادند، درحالیکه فاکتورهای پراکندگی و حلالیت در این شرایط پایینترین مقدار بودند. تحت شرایط دمای ورودی بالا و فشار خلأ پایین، محتوای رطوبت، چگالی توده و چگالی حاصل از ضربهی ذرات پایینتر و پراکندگی و حلالیت بالاتری حاصل شد. خواص شیمیایی نیز تحت تأثیر متغیرهای فشار خلأ و دمای ورودی، هر دو به شیوهای معکوس قرار گرفتند. نتایج نشان داد که غلظت محلول 3 درصد، دمای ورودی 75 درجه سلسیوس و فشار خلأ 20 کیلو پاسکال، بهترین شرایط برای خشککردن عصاره برگ کنگرفرنگی در شرایط خلایی پاششی بود. | ||
| Keywords | ||
| خشککن خلایی پاششی با ریز ذرهساز التراسونیک; پودر عصاره; خواص کاربردی; خواص بازسازی; خواص شیمیایی | ||
|
Statistics Article View: 130 PDF Download: 102 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,587 |
| PDF Download | 15,979,899 |