تاثیر یخآب حاوی عصاره و اسانس زنجبیل در مهار تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 15, Issue 77, 1397, Pages 29-15 PDF (200.04 K) | ||
| Authors | ||
| محمود ناصری* 1; مریم نصری2; مجید علی پور اسکندانی2 | ||
| 1دانشگاه شیراز | ||
| 2دانشگاه زابل | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق اثر یخآب زیست فعال حاوی عصاره و اسانس زنجبیل بر بهبود کیفیت نگهداری کوتاه مدت ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. ماهیها به مدت 16 روز در سه نوع یخآب (حاوی عصاره و اسانس زنجبیل و نمونه کنترل) نگهداری شدند. طی فواصل چهار روزه آزمونهای شیمیایی(پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب ازاد و مجموع بازهای ازته فرار)، میکروبی (میزان کل باکتریهای قابل رویت و میزان باکتری های سرمادوست) و حسی( ظاهر عمومی، چشم، ظاهر آبشش، بوی آبشش و طعم ) انجام شد. نتایج حاکی از وجود اختلاف معنادار کیفیت نمونههای نگهداری شده در یخ آب حاوی اسانس و عصاره زنجبیل با نمونه کنترل بود. وجود عصاره و اسانس زنجبیل اثرات مثبتی بر پذیرش طعم و کیفیت ظاهری نمونه-ها داشت. فساد اکسیداتیو، میکروبی و حسی با وجود عصاره و اسانس زنجبیل کنترل شد. با استفاده از یخ آب زیست فعال، دوره نگهداری ماهی قزل آلای رنگین کمان چهار روز افزایش یافت. | ||
| Keywords | ||
| یخآب; عصاره زنجبیل; اسانس زنجبیل; قزلآلای رنگین کمان; مدت ماندگاری | ||
|
Statistics Article View: 120 PDF Download: 93 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,571 |
| Article View | 19,761,365 |
| PDF Download | 15,979,674 |