اثر کیتوزان و کلرید کلسیم بر حفظ کیفیت پس از برداشت و ترکیبهای پاداکسنده میوه توتفرنگی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 25, Volume 15, Issue 76, 1397, Pages 317-307 PDF (255.25 K) | ||
| Authors | ||
| حسین میغانی* 1; ناصر برومند1; اسحاق مقبلی2 | ||
| 1عضو هیأت علمی دانشگاه جیرفت | ||
| 2‏دانشجوی دکتری دانشگاه فردوسی مشهد‏ | ||
| Abstract | ||
| چکیده این پژوهش به منظور بررسی اثر پوشش خوراکی کیتوزان و کلرید کلسیم بر ویژگیهای فیزیکی، کیفی و بیوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم پاروس انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار (پوشش کیتوزان 5/0 و 5/1 درصد و کلرید کلسیم 1 درصد به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر) به همراه شاهد و زمان نمونهبرداری (زمان برداشت، 6 و 12 روز پس از شروع انبارداری) در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، میوهها به سردخانهای با دمای 5/0±4 درجهسانتیگراد و رطوبت نسبی 5±90 درصد منتقل شدند. نتایج نشان داد که با افزایش مدت انبارداری در همه تیمارها شاخصهای کاهش وزن، مواد جامد محلول و شاخص طعم افزایش یافت، درحالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل و فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی کاهش یافت. پس از 12 روز انبارداری میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول و شاخص طعم به ترتیب با میانگین 44/5، 89/11 درصد و 86/9 در میوههای گروه شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل، فلاونوئید و آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی در میوههای تیمار شده با پوشش کیتوزان و کلرید کلسیم بهطور معنیداری بیشتر از میوههای گروه شاهد بود. کاربرد توأم پوشش کیتوزان و کلرید کلسیم در حفظ شاخصهای فوق از کاربرد هرکدام از آنها به تنهایی بهتر بود. در مجموع برهمکنش کلرید کلسیم یک درصد با پوشش کیتوزان 5/1 درصد مؤثرترین تیمار در حفظ ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوه توتفرنگی طی انبارداری سرد بود. | ||
| Keywords | ||
| آسکوربیک اسید; آنتوسیانین کل; سفتی بافت; ظرفیت پاداکسندگی; فلاونوئید کل | ||
|
Statistics Article View: 121 PDF Download: 97 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,568 |
| Article View | 19,746,201 |
| PDF Download | 15,969,161 |