بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای (Sargassum glaucescens) در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 19, Volume 15, Issue 76, 1397, Pages 242-231 PDF (539.43 K) | ||
| Authors | ||
| علی طاهری* 1; افره نصرتی2; چکاوک خواجه امیری2 | ||
| 1مدیر گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار | ||
| 2دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی | ||
| Abstract | ||
| چکیده جلبکدریاییSargassum glaucescens از سواحل چابهارجمع آوری و جهت بررسی خواص آنتیاکسیدانی عصاره متانولی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره جلبکدر سه زمان (1، 3 و 5 ساعت)، سه سطح دمایی (24، 47 و 70 درجه سانتیگراد) و سهسطح غلظت (60، 80 و 100 درصد) استخراج شد. خواص آنتیاکسیدان عصاره های جلبک با روش مهار رادیکال آزاد[1] سنجش شد. در این تحقیق برای پیشبینی خواص آنتیاکسیدان عصاره جلبک سارگاسوماز بهینه سازی پاسخ سطحی و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. با توجه به نتایج، غلظت حلال 39/99 درصد، دمای 66/57 درجه سانتیگراد و زمان32/4 ساعت به عنوان تیمار بهینه استخراج عصاره بدست آمد. در این روش بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال ازاد 93/36 درصد حاصل شد. اعتبار سنجی مدل بدست آمده نیز تایید گردید. میزان فنلکل عصاره در سطح بهینه 56/0±2/3 میلیگرم اسیدگالیک بر گرم عصاره بود. نتایج نشان داد که جلبک Sargassum glaucescensمی تواند به عنوان یک گونه هدف برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی استفاده شود. [1]- 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl | ||
| Keywords | ||
| آنتیاکسیدان; پلی فنل; خلیج چابهار; روش سطح پاسخ; سارگاسوم | ||
|
Statistics Article View: 110 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,088 |
| PDF Download | 15,989,335 |