بررسی قابلیت اتصال به کلسیم پپتیدهای زیست فعال حاصل از پروتئین دانه ی گوجه | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 15, Issue 76, 1397, Pages 175-167 PDF (252.63 K) | ||
| Authors | ||
| نسیم مشگین فر* 1; علیرضا صادقی ماهونک2; بهروز اکبری3; محمد قربانی2; فیدل تولدرا4 | ||
| 1دانشگاهی | ||
| 2دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3آزمایشگاه مرجع کنترل کیفی و آنالیز مواد غذایی وزارت بهداشت | ||
| 4موسسه ی علوم غذایی (تکنولوژی و شیمی مواد غذایی)، مرکز تحقیقات ملی اسپانیا | ||
| Abstract | ||
| چکیده پژوهش حاضرجهت بررسی قابلیت اتصال پروتئین آبکافت شدهی دانهی گوجه با کلسیم انجام شد. آبکافت توسط آنزیم پپسین (U600) صورت گرفت. برای دستیابی به بهترین بازده تولید کمپلکس و محتوی کلسیم متغیر زمان آبکافت و نسبت آنزیم به سوبسترا به ترتیب در محدوده ی 180-30 دقیقه و 3-1% انتخاب شدند. نتایج به دست آمده توسط روش سطح پاسخ نشان داد که افزایش میزان آنزیم اثر معناداری بر افزایش قابلیت اتصال پروتئین هیدورلیز شده داشت (05/0p<). جهت بررسی ساختار کمپلکس پپتید-کلسیم و مقایسهی آن با پپتید عاری از کلسیم از طیف نگاری مرئی-فرابنفش، مادون قرمز- تبدیل فوریه و فلورسنس استفاده شد. نتایج طیف نگاری فلورسنس حاکی از افزایش هیدورفوبیسیتی سطحی نمونهی پپتید عاری از کلسیم بود که این تجمعات آب گریز اثر مهمی در تشکیل اتصالات بینابینی و افزایش بازده تشکیل کمپلکس پپتید-کلسیم داشت. نتایج طیف نگاری مادون قرمز-تبدیل فوریه نیز نشان داد که گروه عاملی کربوکسیلات و گروه هیدروکسیل قابلیت مهمی در اتصال به کلسیم را دارا می باشند. همچنین تغییرات نوارهای جذبی مرئی- فرابنفش در کمپلکس پپتید-کلسیم نسبت به پپتید عاری از کلسیم بیانگر تشکیل اتصالات جدید در زنجیره های پپتیدی بود. | ||
| Keywords | ||
| پپتید زیست فعال; پروتئین دانه ی گوجه; قابلیت اتصال با کلسیم | ||
|
Statistics Article View: 220 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,087 |
| PDF Download | 15,989,335 |