تحلیل انرژی و اگزرژی فرآیند خشک کردن قطعات سیب در یک خشککن هوای گرم | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 1, Volume 15, Issue 76, 1397, Pages 11-1 PDF (250.89 K) | ||
| Author | ||
| محسن بیگی* | ||
| استادیار گروه مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تیران، دانشگاه آزاد اسلامی، تیران، ایران | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق، شاخصهای انرژی و اگزرژی فرآیند خشک کردن قطعات سیب در یک خشککن هوای گرم مورد بررسی قرار گرفت و اثر پارامترهای هوای خشککردن بر آنها مطالعه شد. آزمایشهای خشک کردن در سه سطح دمای هوای 45، 55 و 65 درجه سلسیوس و سه سطح سرعت هوای 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه انجام شد. متوسط نرخ مصرف انرژی فرآیند در محدوده 324/0 تا 543/1 کیلووات به دست آمد. مقادیر کمینه و بیشینه انرژی ویژه مصرفی به ترتیب در شرایط خشک کردن با دمای هوای 65 درجه سلسیوس و سرعت هوای 1 متر بر ثانیه و دمای هوای 45 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 متر بر ثانیه به دست آمد. میانگین نرخ اگزرژی ورودی، اگزرژی خروجی و اگزرژی تلف شده به ترتیب از 09106/0 تا 52095/0 کیلوژول بر ثانیه، از 06401/0 تا 46135/0 کیلوژول بر ثانیه و از 02705/0 تا 05960/0 کیلوژول بر ثانیه به دست آمد. متوسط نرخ قابلیت بهبود اگزرژی با افزایش دمای هوا و سرعت هوا افزایش یافت و از 00804/0 تا 01175/0 کیلوژول بر ثانیه متغیر بود. | ||
| Keywords | ||
| خشک کردن; سیب; مصرف انرژی; راندمان اگزرژی | ||
|
Statistics Article View: 114 PDF Download: 90 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,781,085 |
| PDF Download | 15,989,333 |