بررسی هیدرولیز آنزیمی پرمیت حاصل از اولترافیلتراسیون شیر پنیرسازی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 29, Volume 15, Issue 75, 1397, Pages 351-343 PDF (243.87 K) | ||
| Authors | ||
| آزیتا نعمتی* 1; محمد علیزاده2; زهرا قاسم پور3 | ||
| 1کارشناسی ارشد دانشگاه آفاق ارومیه | ||
| 2عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه | ||
| 3عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز | ||
| Abstract | ||
| پرمیت فرآوردهی فرعی حاصل از عملیات اولترافیلتراسیون در نوعی فرآیند پنیرسازی است که به شکل مایع از غشا تراوش نموده و عمدتا حاوی 8/4 - 5/4 درصد لاکتوز( 80 درصد مقدار اولیه) و 47/0 -44/0 نمکهای معدنی است. برتری مهم پرمیت در مقایسه با آب پنیر کارخانههایی که با روش غیراولترافیلتراسیون پنیر تولید میکنند این است که لاکتوز را میتوان بهصورت دستنخورده حفظ کرد و در آن میکروب و آنزیمی وجود ندارد و از طرفی pH پرمیت در حدود 5/6 است که با pH مطلوب آنزیم بتاگالاکتوزیداز همخوانی دارد. در این پژوهش پرمیت آزمایششده مربوط به کارخانهی پگاه ارومیه است که نمونههای حرارتدیده طبق طرح آمادهسازی گردید و در انکوباتور با دماهای ( 35، 40و45) درجهی سلسیوس و بازهی زمانی (1 ، 5/2و4) ساعت قرار داده شد. سپس تیمارهای تهیهشده برای سنجش میزان هیدرولیز آنزیمی و بررسی اثر آنزیم لاکتاز به کمک دستگاه میلکواسکن، با نقطهی انجماد ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نمونهی حرارتدیده با غلظت آنزیمی 1/0 در مدت زمان 150 دقیقه در دمای ċ40 بهترین نتیجه را ارائه میدهد. در هر یک از نمونهها کدورت وpH بررسی شدند. در نمونههای حرارتدیده کدورت کمتری مشاهده شد و pH روابط معنیداری را نشان نداد. | ||
| Keywords | ||
| بتاگالاکتوزیداز; پرمیت; هیدرولیز آنزیمی | ||
|
Statistics Article View: 115 PDF Download: 101 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,598 |
| PDF Download | 16,052,255 |