انتخاب استاندارد داخلی مناسب جهت تعیین بازدهی اینتراستریفیکاسیون روغن سویا به کمک مایکروویو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 15, Issue 75, 1397, Pages 159-149 PDF (473.49 K) | ||
| Authors | ||
| لیلا دهقان1; محمد تقی گلمکانی* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 2دکتری، دانشیار، بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این تحقیق، انتخاب استاندارد داخلی مناسب جهت تعیین خلوص آلکیل استر روغن سویا به کمک کروماتوگرافی گازی بود. در این پژوهش، متیل استر اسیدهای چرب روغن سویا با روش اینتراستریفیکاسیون به کمک مایکروویو تولید شدند. متیل استر اسید مارگاریک و اسید بوتیریک به عنوان دو استاندارد داخلی و هر کدام در دو سطح 10 و 30 درصد (وزنی/ وزنی) به متیل استرهای روغن سویا اضافه شدند. طبق نتایج کروماتوگرافی گازی، درصد خطا در غلظتهای 10 و 30 درصد به ترتیب 00/85 و 33/113 درصد برای اسید بوتیریک و به ترتیب 10/0 و 67/6 درصد برای متیل استر اسید مارگاریک بود. اگرچه استفاده از اسید بوتیریک به عنوان استاندارد داخلی در مقایسه با اسید مارگاریک دارای مزایایی نظیر صرفهجویی در زمان آمادهسازی، کاهش مصرف مواد اولیه و هزینه نهایی میباشد، اما به دلیل قطبی بودن و وزن مولکولی پایینتر نمیتواند شاخص مناسبی برای روغنهای حاوی اسیدهای چرب بلند زنجیر مانند روغن سویا باشد. اگرچه استفاده از اسید مارگاریک نیازمند انجام استریفیکاسیون است اما نتایج آن دقیقتر است. بنابراین، استفاده از متیل استر اسید مارگاریک به عنوان استاندارد داخلی جهت تعیین بازدهی اینتراستریفیکاسیون روغن سویا پیشنهاد میشود. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: استاندارد داخلی; اینتراستریفیکاسیون; بازدهی; روغن سویا | ||
|
Statistics Article View: 128 PDF Download: 89 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,801 |
| PDF Download | 16,052,404 |