تشخیص وجود مشتقات خوکی در نمونههای گوشت و غذاهای بسیار فرآوری شده مشکوک با استفاده از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز زمان واقعی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 2, Volume 15, Issue 75, 1397, Pages 22-13 PDF (228.34 K) | ||
| Authors | ||
| الهام ملکی1; محمد قربانی* 2; محمد حمید3; علیرضا صادقی ماهونک4; مرتضی خمیری4 | ||
| 1دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2عضو هیئت علمی و معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3عضو هیات علمی بخش پزشکی مولکولی مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی انیستیتو پاستور ایزان | ||
| 4عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| چکیده تشخیص وجود اجزای خوکی در فرآوردههای غذایی دیگر به ویژه در کشورهای اسلامی و در غذاهای حلال اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز زمان واقعی بر مبنای سایبرگرین جهت تشخیص DNA خوک در گوشت و مشتقات بسیار فراوری شده خوک مانند ژلاتین و محصولات حاوی ژلاتین استفاده شد. این روش از پرایمرهای جدید اختصاصی که توسط نرم افزار AlleleID7 طراحی شدهاند را بکار میبرد که قطعهای 114 جفت بازی از ناحیه D-loop میتوکندری خوک را تکثیر میکند. پس از بهینهسازی ترکیب مخلوط و برنامه دمایی جهت حداکثر فلوروسانس و حداقل چرخه آستانه، منحنی استاندارد سری رقت تهیه شده از DNA استخراج شده از گوشت خوک، توان تشخیص رقت 001/0 در مقایسه با DNA اولیه را با کارایی 92% نشان داد. اختصاصی بودن روش با آزمایش DNA استخراج شده از گوسفند، گاو، مرغ و ماهی ارزیابی شده و هیچ گونه تکثیری در نمونههای کنترل منفی دیده نشد. جهت ارزیابی این روش در تشخیص مشتقات خوکی در غذاهای بسیار فرآوری شده چند نمونه پودر و ورق ژلاتین انتخاب شدند و روش واکنش زنجیرهای پلیمراز زمان واقعی بر مبنای سایبرگرین در تشخیص تمام آنها موفق بود. | ||
| Keywords | ||
| غذاهای حلال; خوک; ژلاتین; تشخیص; واکنش زنجیرهای پلیمراز زمانواقعی | ||
|
Statistics Article View: 109 PDF Download: 98 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,868,807 |
| PDF Download | 16,052,408 |