تاثیر روش های مختلف استخراج بر کیفیت و کمیت روغن ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 27, Volume 15, Issue 74, 1397, Pages 312-299 PDF (446.12 K) | ||
| Authors | ||
| سارا وفا1; محمود ناصری* 2; مریم وفایی1 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 2استادیار، بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| Abstract | ||
| در این مطالعه، تأثیر روشهای مختلف استخراج چربی از جمله بلای و دایر، اسمدز، بلای و دایر با استفاده از دیکلرومتان، فولچ، رُز-گاتیبل، سوکسله با استفاده از حلال پترولیماتر( با نمونه خشک و تر) و سوکسله با استفاده از حلال ان-هگزان بر کمیت و کیفیت چربی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. شاخصهای کیفی شامل میزان چربی کل، اسیدهای چرب آزاد، پراکسید، مزدوجهای دیان و تریان، تیوباربیتوریک اسید، آنیزیدین، قهوهای شدن غیر آنزیمی و تغییرات رنگ مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل، میزان چربی کل در روش بلای و دایر نسبت به روشهای سوکسله با نمونه مرطوب، اسمدز و رُز-گاتیبل بیشتر بود. کمترین میزان محصولات اولیه فساد پس از استخراج با روش های بلای و دایر و سوکسله با حلال پترولیم اتر حاصل شد. مقایسه شاخص تیبوباربیتوریک اسید نشان داد در روش رز-گاتیبل محصولات ثانویه اکسیداسیون بیش از استخراج با سوکسله و فولچ بوده است. بیشترین مقدار مزدوجهای تریان، اسیدهای چرب آزاد و توتکس نیز پس از استخراج چربی به روش رز-گاتیبل مشاهده شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد استخراج چربی با روش اسمدز و بلای و دایر با استفاده از دی کلرومتان ضمن حصول کیفیت مناسب، کمترین زمان و هزینه را در پی داشته است. | ||
| Keywords | ||
| استخراج چربی; قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss); شاخصهای کیفی | ||
|
Statistics Article View: 103 PDF Download: 112 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,821,389 |
| PDF Download | 16,011,180 |