بهینه سازی تولید پنیر فتای بدون آب گیری با استفاده از طرح آماری مخلوط | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 26, Volume 15, Issue 74, 1397, Pages 298-283 PDF (882.04 K) | ||
| Authors | ||
| حنان لشکری1; محمد جواد وریدی* 2; محمد هادی اسکندری3; مهدی وریدی4 | ||
| 1دانشجوی دکتری گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، گرایش تکنولوژی مواد غذایی | ||
| 2عضو هیأت علمی(دانشیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی،دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| 3عضو هیأت علمی(دانشیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز | ||
| 4عضو هیأت علمی (استادیار) گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | ||
| Abstract | ||
| بهینهسازی تولید پنیر فتای بدون آبگیری با استفاده از طرح آماری مخلوط چکیده جهت دستیابی به شرایط بهینه تولید پنیر فتای بدون آبپنیر، تغلیظ شده پروتئین شیر، تغلیظ شده پروتئین آبپنیر و خامه بترتیب با نسبتهای %15- 5، %10- 0 و % 55- 45 با شیر تازه به میزان ثابت 40% مخلوط شدند. نمونههای پنیر به روش صنعتی تولید و مورد آزمونهای فیزیکوشیمیایی مختلف قرار گرفتند. طراحی و آنالیز نتایج آزمایشات به کمک نرمافزار 9.0.0Design-Expert صورت گرفت. با استفاده از این نرم افزار معادلات رگرسیونی مناسب، نمودار سطوح و کانتور مخلوط برای هر پاسخ بدست آمد. در نهایت بهینهسازی فرمول بر اساس میانگین ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بافتی پنیرهای UF موجود در بازار انجام و نقطهی بهینه با بیشترین مطلوبیت تعیین شد. متغیر های مستقل خامه، تغلیظ شده پروتئین شیر و تغلیظ شده پروتئین آب پنیر در نقطه بهینه بترتیب 6/45، 7/11 و 7/2%است. واژگان کلیدی:پنیر فتای بدون آبپنیر، خواص فیزیکوشیمیایی، تغلیظ شده پروتئین آبپنیر، تغلیظ شده پروتئین شیر، بهینهسازی | ||
| Keywords | ||
| پنیر فتای بدون آب پنیر; خواص فیزیکو شیمیایی; تغلیظ شده پروتئین آب پنیر; تغلیظ شده پروتئین شیر; بهینه سازی | ||
|
Statistics Article View: 137 PDF Download: 91 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,821,387 |
| PDF Download | 16,011,179 |