بررسی اثر خرد کردن ریز بر ترکیب فیزیکوشمیایی و محتوی فیبر سبوس گندم | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 7, Volume 15, Issue 74, 1397, Pages 84-77 PDF (190.97 K) | ||
| Authors | ||
| امین سرفراز1; محمد حسین عزیزی* 2; حسن احمدی گاولیقی3; محسن برزگر2 | ||
| 1دانشجوی دکتری رشته تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران. | ||
| 2استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران. | ||
| 3استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران. | ||
| Abstract | ||
| چکیده گندم به عنوان جزء مهمی از رژیم غذایی بشر از لایههای سبوس غنی از فیبر رژیمی، آندوسپرم نشاستهای و جوانه حاوی چربی تشکیل شده است. سبوس گندم محصول جانبی صنایع آسیاب بوده و به عنوان یک منبع غنی از فیبر رژیمی نقش مهمی در پیشگیری از انواع بیماریها ایفا می کند. در این تحقیق اثر خرد کردن ریز سبوس بر ترکیب فیزیکوشیمیایی و محتوی فیبر فراکسیونهای مختلف بررسی شد. سبوس خرد شده بر اساس دانه بندی به چهار جزء مختلف (355> ، 355 -250، 250 -180 و 180<) تقسیم بندی شد و مشخصات هر جزء تعیین شد. با افزایش اندازه ذرات سبوس، تیرگی و درصد خاکستر افزایش یافته اما درصد پروتئین و چربی کاهش نشان داد. درصد نشاسته با افزایش اندازه ذرات روند کاهشی نشان داد. شاخصهای فیبر (فیبر خام، NDF، ADF، ADL) با افزایش اندازه ذرات سبوس روند افزایشی نشان داد. بیشینه درصد فیبر خام (0/14)، NDF (7/56) و ADF (7/17) در جزء 355-250 و کمینه فیبر خام (8/7)، NDF (3/32)، ADF (7/9) در جزء 180< یافت شد. فراکسیونهای مختلف سبوس دارای خواص فیزیکوشیمیایی و تغذیهای متفاوت می باشد که میتوان جهت افزایش ارزش تغذیهای و افزایش محتوی فیبر در کاربردهای غذایی استفاده کرد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: سبوس گندم; خرد کرن; جزء به جزء سازی; محتوی فیبر | ||
|
Statistics Article View: 131 PDF Download: 115 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,708,435 |
| PDF Download | 15,952,514 |