بررسی و مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین در چای صادراتی و وارداتی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 30, Volume 14, Issue 73, 1396, Pages 349-343 PDF (236.57 K) | ||
| Authors | ||
| پویا زرعی* 1; حامد فراجی2; فریده طباطبایی یزدی3; پرستو کریمی فر4; هیلسا بیدخوری5; منا فراجی هریس6 | ||
| 1دانشجوی دوره دکتری شیمی تجزیه ، موسسه امین آزما شرق | ||
| 2دانشجوی دوره دکتری میکروبیولوژی ، موسسه امین آزما شرق | ||
| 3دکتری صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی ، استاد گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی | ||
| 4کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی ، علوم صنایع غذایی ، موسسه امین آزما شرق | ||
| 5کارشناس ارشد شیمی تجزیه ، موسسه امین آزما شرق | ||
| 6کارشناس ارشد بیوتکنولوژی دامی، موسسه امین آزما شرق | ||
| Abstract | ||
| چکیده چای یکی از رایج ترین نوشیدنی ها در جهان است و به علت اثرات مثبت آن در سلامت انسان، بعنوان یک گیاه دارویی مورد توجه قرار دارد. گیاه چای (Camellia sinensis) قادر به جذب و ذخیره عناصر فلزی در بخش های مختلف گیاه می باشد .با توجه به تاثیرات نامطلوب فلزات سنگین بر سلامت انسان و مصرف زیاد چای در کشور ایران، هدف از این بررسی تعیین و مقایسه فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی در دو دسته چای صادراتی و وارداتی می باشد. در این مطالعه 48 نمونه به صورت تصادفی در طول سال 1393 جهت بررسی میزان فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطابق با استانداردهای ملی ایران مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی پارامترهای آماری از میانگین بوسیله نرم افزار Minitab 16 استفاده شد. نتایج نشان داد که میانگین داده ها در اغلب ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات آرسنیک و سرب در دسته واردات بیش از صادرات است. این در حالی است که فیبر خام، مس، کادمیوم و جیوه در نمونه های صادراتی بیش از نمونه های وارداتی است. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: چای; ویژگی های فیزیکوشیمیایی; فلزات سنگین | ||
|
Statistics Article View: 96 PDF Download: 70 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,362,153 |
| PDF Download | 16,252,835 |