فرمولاسیون پاستیل هلو حاوی رنگ کاروتنوئیدی استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس و بهینهسازی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بافتی آن | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 21, Volume 14, Issue 73, 1396, Pages 241-254 PDF (714.04 K) | ||
| Authors | ||
| محمود یلمه1; مرتضی خمیری* 2; محمد قربانی2; عزت الله قائمی3; سیده ساناز رمضانپور4 | ||
| 1دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| 2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| 3استاد گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران | ||
| 4دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکن.ولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده هلو منبعى غنى از رنگدانههاى بتاکاروتن است که همراه با ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود میتواند درجلوگیری از فعالیت رادیکالهای آزاد در بدن نقش موثری ایفا نماید. فرمولاسیون فراوردههای میوهای نوین موضوع بسیاری از تحقیقات را به خود اختصاص داده است و در این رابطه طیف وسیعی از ترکیبات مواد افزودنی طبیعی در فرمول آنها مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو، هدف از این پژوهش بهینهسازی فرمولاسیون پاستیل هلو حاوی رنگ استخراجشده از میکروکوکوس روزئوس به کمک روش آماری سطح پاسخ بوده است. بدین منظور اثر سه فاکتور پوره هلو (60-20 درصد)، ژلاتین (6-5/2 درصد) و رنگ استخراجشده (3/0-05/0 درصد) بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بافتی پاستیل هلو به کمک طرح مرکب مرکزی ارزیابی شد. مدل خطی برای ویژگیهای pH، بریکس، a*، سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن و مدلهای خطی-مربعی برای سایر ویژگیهای مناسب در نظر گرفته شد. فرمولاسیون بهینه پاستیل هلو حاوی رنگ استخراج شده از میکروکوکوس روزئوس شامل پوره هلو به غلطت 6/40، ژلاتین به غلطت 48/4 و رنگ به میزان 17/0 درصد بود. میزان سختی، چسبندگی، الاستیسیته، پیوستگی و قابلیت جویدن در فرمولاسیون بهینه بهترتیب 6/1799، 7/421-، 44/2، 51/0 و 6/2966 با مطلوبیت کلی 865/0 برآورد شد. | ||
| Keywords | ||
| پاستیل; هلو; ژلاتین; آنالیز پروفایل بافت; روش سطح پاسخ | ||
|
Statistics Article View: 109 PDF Download: 126 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,161 |
| Number of Articles | 24,584 |
| Article View | 20,383,373 |
| PDF Download | 16,263,649 |